Хворий на ДЦП Кисляк відповів на запрошення першої леді: "Пані Марино, будемо пити каву"

Хворий на ДЦП Кисляк відповів на запрошення першої леді: "Пані Марино, будемо пити каву"

Фото: Pexels

Активіст започатковує акцію "На каву з другом".

Роман запрошує всіх на каву / Фото: скриншот з відео
Переселенець з Донбасу Роман Кисляк, який став відомим після інциденту у львівському ресторані, започаткував акцію на підтримку людей з обмеженими можливостями.

Надихнуло Романа на початок акції запрошення на каву від дружини президента України Марини Порошенко.

"Дорогий Романе, дякую тобі за твоє велике серце, наповнене добром, людяністю, вмінням прощати і допомагати іншим. А ще, буду рада зустрітися з тобою за філіжанкою кави", - сказала Порошенко у відеозверненні.

Марина Порошенко підтримала Романа Кисляка, якого виштовхали з львівського ресторану

Марина Порошенко підтримала Романа Кисляка, якого виштовхали з львівського ресторану

Роман, своєю чергою, також записав відеозвернення і запросив усіх долучитись до акції #Накавуздругом. Кисляк закликав запрошувати людей з обмеженими можливостями до громадських закладів, а ресторани та кафе підтримати учасників акції. Результатами – ділитися у соцмережі.

"Я хочу, щоби у майбутньому дітки з таким захворюванням як у мене, і інші не страждали від "совка" і від вибірковості. Пані Марино, мені дуже приємне ваше запрошення. Я його приймаю, будемо пити каву. Запрошуйте на каву друзів таких, як я", - сказав у відео Роман.

Днями у Львові вибухнув скандал, який сколихнув усю країну, викликавши обурення у громадськості. Відомого переселенця з Донбасу Романа Кисляка з ДЦП вигнали зі львівського ресторану "Vapiano Lviv" за те, що він видався підозрілим. Заклад приніс свої вибачення Романові, але користувачі соцмереж поширили заклики не відвідувати цей ресторан через те, що той став місцем дискримінації людини з ДЦП.

В усьому цивілізованому світі ставлення до людей з інвалідністю шанобливе - їх всіляко інтегрують у всі суспільні процеси, аби ті не почувалися кинутими напризволяще: "Як у світі ставляться до людей з обмеженими можливостями. 10 історій, що надихають" 

Повʼязані теми:

Наступна публікація