"Ідіот", "дебіл" і звуки ударів. У Харкові няню викрили в знущаннях над 1,5-річною дитиною

"Ідіот", "дебіл" і звуки ударів. У Харкові няню викрили в знущаннях над 1,5-річною дитиною

"Ідіот", "дебіл" і звуки ударів. У Харкові няню викрили в знущаннях над 1,5-річною дитиною

Мати зафіксувала "виховання" на диктофон і передала запис правоохоронцям.

Харків'янка підловила няню на брутальній лайці та побитті дитини, коли батьків немає вдома. У скандалі тепер розбиратимуться правоохоронці та суд, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Малому Павлику рік та чотири місяці, він іще не вміє добре говорити. Маму насторожила зміна поведінки сина. "Дитина якось дивно почала поводитися – затискатися, потім вішається на шию і не відпускає. Я з ним гралася, руками махала, лоскотала, і замахнулася, щоб його полоскотати – а він отак затиснувся і очі замружив", - розповіла мама дитини Ганна Якименко.

Мама проти няні: у Харкові мати спіймала няню на брутальній лайці та побитті дитини

Мама проти няні: у Харкові мати спіймала няню на брутальній лайці та побитті дитини

Більшість часу з хлопчиком проводила няня – 52-річна жінка, яку порадили знайомі. Тож коли дитина почала дивно поводитися, мама вирішила влаштувати таємну перевірку. "Їхала вранці – залишила диктофон. Приїхала в обід, взяла диктофон і почула жахливі речі. Чутно, як вона б'є його, знущається", - розповіла мати хлопчика. На запису чути також плач малюка і міцні слова няні: "ідіот" і "дебіл" є найневиннішими епітетами, котрими жінка нагороджує маленьку дитину.

Няню одразу звільнили, а аудіозапис разом із прізвищем горе-виховательки виклали в інтернет. Це обурило няню і вона, зі слів матері, пообіцяла помститися. Син няні впевнений, що маму підставили, аби не платити їй гроші, а на диктофоні – чужий голос. "Це людина, котра просто не платить людям зарплату, а потім вигадує якісь історії, щоби причини були – і все", - твердить Руслан Давідян.

Тим часом Ганна Якименко написала заяву до прокуратури. Юристи ж кажуть, навіть якщо няня справді глумилася над дитиною – довести її провину буде непросто. "Аудіозапис сам по собі не буде вирішальним фактором, оскільки необхідні ще тілесні ушкодження, факт нанесення тілесних ушкоджень. Тоді буде склад злочину, а просто аудіозапис, хоч і образливий щодо дитини, не є кримінально караною дією", - вважає правник Роман Чумак. Мало того, договору з нянею не було, тож висунути юридичні претензії до неї, як до найманого працівника, неможна.

Як уже повідомлялося, двоє маленьких дітей у опинилися у притулку в Харкові попри те, що мають родичів, які хочуть оформити над ними опіку. Міська влада припускає, що соцслужба припустилася бюрократичної помилки.

Кореспондент ТСН Марія Уманська 

Повʼязані теми:

Наступна публікація