Індивідуальний підхід у лікуванні онкологічних захворювань Новини компаній

Індивідуальний підхід у лікуванні онкологічних захворювань

Молекулярне профілювання - це майбутнє, яке поруч.

25-26 серпня в м.Херсон пройшла Таврійська школа "Сучасні можливості, проблеми і перспективи онкологічної допомоги", що дозволила поєднати цікаві доповіді з практичними майстер-класами та поділитися власним досвідом.

Останнім часом погляди на діагностику і лікування онкологічних захворювань зазнали кардинальних змін, а бурхливий розвиток молекулярної діагностики породив принципово новий, персоніфікований підхід в онкології, який був покладений в основу цієї конференції. У своєму виступі професор А.А.Ковальов підкреслив важливу роль молекулярного профілювання та персоніфікації лікування в подоланні резистентності до терапії у хворих з поширеними пухлинами.

На сьогоднішній день персоніфікована терапія - це можливість не тільки підібрати кожному онкологічному хворому індивідуальну максимально ефективну схему хіміотерапії, але і відмовитися від неефективного лікування, що допоможе знизити витрати і зменшити токсичне навантаження на організм пацієнта.

Варто відзначити, що на XIII з'їзді онкологів і радіологів України професор Роберт Леонард також підтримав важливість персоніфікації у лікуванні онкохворих, підкріплюючи це дослідженнями лабораторії Caris. Професор особливо підкреслив, що молекулярне профілювання - це майбутнє, яке поруч. В Україні молекулярне профілювання Caris MI (аналіз зразка пухлини, що дозволяє індивідуально підібрати препарати для хіміотерапії, які найбільше підходять для лікування раку у конкретного пацієнта) представляє компанія Amaxa Pharma.

В цілому конференція виявилася досить насиченою і цікавою. Учасники обмінялися досвідом, обговорили новації. Одним з головних аспектів учасники науково-практичного семінару назвали персоніфіковану терапію у лікуванні онкозахворювань, яка відкриває як перед онкологами, так і їх пацієнтами великі перспективи.

Наступна публікація