Іноземцям в українській армії спростили надання громадянства

Іноземцям в українській армії спростили надання громадянства

Відтепер для іноземців та осіб без громадянства в ЗСУ спрощено процедуру набуття громадянства / Фото: Міністерство оборони України

За відповідний закон проголосували 239 нардепів.

Верховна Рада прийняла закон про внесення зміни до статті 9 Закону "Про громадянство України" - щодо встановлення спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України.

За це рішення проголосували 239 народних депутатів із 322, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Відтепер для іноземців та осіб без громадянства, які в установленому законодавством порядку проходять військову службу за контрактом у ЗСУ, термін безперервного проживання на законних підставах на території України встановлюється на 3 роки з моменту набрання чинності контрактом про проходження військової служби у Збройних Силах України.

Крім того, зокрема, у статті серед умов прийняття до громадянства України зазначається отримання дозволу на імміграцію, але ця умова не поширюється на осіб, яким надано статус біженця або притулок в Україні, та на іноземців і осіб без громадянства, які в установленому законодавством порядку проходять військову службу у ЗСУ, або які прибули в Україну на постійне проживання до набрання чинності Закону України "Про імміграцію" (7 серпня 2001 року) і мають у паспорті громадянина колишнього СРСР зразка 1974 року відмітку про прописку або отримали посвідку на постійне проживання в Україні.

Нагадаємо, у вересні 2015 ркоу міністр оборони України Степан Полторак заявив, що всі іноземці, які служать у Збройних силах України, вже отримали українське громадянство. Водночас він наголосив, що не має інформації щодо військових в Нацгвардії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація