Інвестори з Кувейту і США оголосили про рішення вкладати гроші в Україну

Інвестори з Кувейту і США оголосили про рішення вкладати гроші в Україну

Фото: Getty Images

Один з найбільших міжнародних операторів у світі вже хоче здійснити концесію порту "Південного".

За підсумками переговорів на Всесвітньому економічному форумі в Давосі низка великих інвесторів виявили готовність вкладати кошти в розвиток сегментів української економіки. Йдеться про портову і залізничну інфраструктуру, енергетичний сектор, сільське господарство та IT. Про це повідомила голова офісу Національної інвестиційної ради при президентові України Юлія Ковалів на своїй сторінці у Facebook.

"У рамках World Economic Forum, де в швейцарському містечку зібралися поважні світові політики і бізнесмени, провели ряд зустрічей з міжнародними компаніями, які зацікавлені в інвестиціях в Україну", - написала вона.

За словами представника Націнвестради, найбільший у світі оператор DPWorld готовий інвестувати в покращення логістики Одеського порту. Також, компанія, в потрфелі якої 77 робочих морських терміналів, виявила бажання здійснити концесію порту "Південного".

Крім того, кувейтський суверенний інвестор Kuwait Investment Authority підтвердив бажання вкладати кошти у розвиток інфраструктурних проектів та енергетику, а низка американських хедж-фондів активно зацікавилась українським аграрним сектором та IT.

Нагадаємо, в результаті переговорів на Всесвітньому економічному формі в Давосі американська компанія General Electric Transportation підписала меморандум про довгострокову співпрацю з "Укрзалізницею". Компанія буде здійснювати модернізацію застарілих локомотивів української залізниці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація