Інтернет-кавалер "розкрутив" довірливих українок на сотні тисяч гривень

Інтернет-кавалер "розкрутив" довірливих українок на сотні тисяч гривень

Фото: torange.biz

Чимало заміжніх жінок бояться давати свідчення проти свого кривдника.

Щонайменше 400 тисяч гривень віддали жінки віртуальному нареченому. На ці гроші інтернет-мачо у реальному житті відгуляв пишне весілля, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Студентка Альбіна познайомилася з молодим та красивим бізнесменом, що мріє про серйозні стосунки, в соцмережі. "Спершу все було дуже добре, мило. Побажання "спокійної ночі", "доброго ранку", дзвінки – типові романтичні стосунки. Ми збиралися зустрітися, але щось відбувалося у нього, не виходило", - каже потерпіла.

Між компліментами та пристрасними зізнаннями Руслан попросив інтимні фото коханої. Що вона сама дала зброю проти себе, дівчина зрозуміла, коли кавалер почав вимагати гроші. "Він говорив, що всі ці фотографії будуть вивішені по всьому інституту, їх побачать мої друзі, викладачі, родичі", - каже дівчина.

Віртуальний “кавалер” із Дніпра виманював у дівчат гроші на реальне весілля

Віртуальний “кавалер” із Дніпра виманював у дівчат гроші на реальне весілля

Шантаж та погрози тривали більше трьох місяців. Альбіна віддала віртуальному знайомому 270 тисяч гривень – усе, що зібрали батьки на її навчання за кордоном. Але кавалеру все було мало. Мати потерпілої ледве вмовила доньку звернутися до поліції. Дівчина була у вкрай тяжкому психологічному стані. "Я боялася її залишати вдома саму. Я боялася її залишати навіть у кімнаті на ніч, тому що була дуже сильна депресія", - розповідає мати потерпілої Людмила.

Поліції вдалося знайти афериста. Він виглядав зовсім не так, як на фото. І звати його не Руслан, а Ігор. "Так, я визнаю свою провину, але говорити нічого не буду", - заявив він. Про шахрая відомо, що він працює на заводі, мешкає у звичайній багатоповерхівці, одружений і має дитину. Пишне весілля зіграв якраз після того, як студентка переказала йому всі гроші. На сторінці його дружини у соцмережі є фільм про весілля та припис: не заздрити її життю. Розмовляти про подружню творчість вона не хоче.

Ошуканих жінок щонайменше 17, кажуть правоохоронці. Жертви різного віку, є й заміжні. Їхні фото він погрожував розмістити навіть у дитсадках, куди ходять діти. Жінки були настільки налякані, що слідчі не всіх змогли вмовити написати заяви. Поки триває суд, віртуальний кавалер на волі. За шахрайство він може потрапити за ґрати на 8 років. Поки що жодної копійки своїм жертвам він не повернув. Більше того – і далі знайомиться з дівчатами у соцмережах.

Місяць тому телефонні аферисти намагалися виманити гроші та коштовності у мами українського політв'язня Станіслава Клиха. Жінка спершу повірила, що її син уже в Україні, однак згодом таки передумала платити шахраям.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація