Інтернет речей, космос, електронний уряд і стартапи – програма Open Air лекторія Interpipe TechFest Новини компаній

Інтернет речей, космос, електронний уряд і стартапи – програма Open Air лекторія Interpipe TechFest

Перший міський фестиваль науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest оголосив програму Open Air лекторію, який пройде 17 -18 вересня у Дніпрі.

Програма лекторію складається з 5-ти панелей – "Індустрія 4.0", "Космічні технології", "Стартапи і інвестори", "Електронний уряд Дніпра і області", "Технічна освіта нового покоління".

Секція "Індустрія 4.0" буде присвячена четвертій промислової революції і тому, як вона змінює звичний світ. Серед спікерів – засновник першого в Україні бізнес-інкубатора по інтернет речей IoT HUB Роман Кравченко, засновник Drone.ua Валерій Яковенко, CEO Boteon Robotics Олексій Резніченко.

Панель "Стартапи і інвестори" буде цікава всім інноваторам, які хочуть втілити свої ідеї в життя. У програмі – презентація Наукового парку "Київська Політехніка", сесія питань і відповідей зі стипендіатами програми "Завтра.ua".

В рамках цієї панелі пройде speed dealing session. Інвестори венчурних фондів поділяться зі стартаперам інсайтами, оцінять їх проекти і, можливо, підпишуть попередні угоди про співпрацю.

У секції "Електронний уряд Дніпра і області" будуть представлені IT сервіси, доступні дніпрянам. Про плани технологізації Дніпра розповість заступник мера міста Яніка Мерило. Розробники електронного уряду igov розкажуть про свої перші результати, а група IT волонтерів з IT Рух Дніпра поділяться досвідом впровадження мобільного додатку, що забезпечує прямий зв'язок жителів з комунальними службами області.

Панель "Космічні технології" доведе, що Дніпро – центр аерокосмічної галузі України. КБ Південне презентує новітні розробки в ракетно-космічній галузі, перший український космонавт Леонід Каденюк розповість про політ у космос у складі міжнародного екіпажу шатла "Коламбія". Спеціальні гості фестивалю – розробники марсольоту Mars Hopper, поділяться своїми враженнями від участі в запуску місії OSIRIS-REx на мисі Канаверал.

Модератором панелі виступить Іван Яковина, колумніст видання "Новое Время".

Секція "Технічна освіта нового покоління" буде цікава школярам і їхнім батькам. В її рамках відбудеться презентація конкурсу наукових і інженерних досягнень Intel Isef. Відбудеться знайомство з призером міжнародного фіналу конкурсу Intel Isef Фіонг Ань Чани, демонстрація відео уроків освітнього порталу для школярів EdEra. Також своєю думкою про технічну освіту поділиться директор однієї з найсильніших шкіл Дніпра – Ліцею інформаційних технологій.

Програма доступна на сайті http://techfest.interpipe.biz/#down6

Технічний фестиваль Interpipe TechFest пройде 17 – 18 вересня у парку розваг Лавина. Більше дізнатися про фестиваль і купити квиток можна за посиланням: http://techfest.interpipe.biz/

Наступна публікація