Інтернет-шахраї спокушають жертв казками про багатомільйонний спадок

Інтернет-шахраї спокушають жертв казками про багатомільйонний спадок

Інтернет-шахраї спокушають жертв казками про багатомільйонний спадок

Інтернет-шахраї спокушають жертв казками про багатомільйонний спадок

Експерти радять пильнувати свої акаунти у соцмережах.

29-річна візажистка Юлія Микитчук ледь не стала мільйонеркою. Одного дня дівчина отримала на електронну пошту лист-сюрприз, який, як згодом з'ясувалося, відправив аферист, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Чоловік, який підписався Елвісом Бариста, повідомив дівчині, що вона стала спадкоємицею. Звістка про спадщину, що несподівано впала просто з неба, дівчину приголомшила. Йшлося аж про 13 мільйонів доларів. Гроші, як повідомлялось у листі, Юлії залишив її дядько, який нібито помер. Про існування багатого благодія дівчина і гадки не мала.

Дівчина продовжила листування з невідомим чоловіком. Він протягом місяця відправив їй безліч документів: свідоцтво про смерть дядька, адвокатську ліцензію та сертифікат на ім'я Юлії на 13 мільйонів доларів. А ще у кожному листі чоловік постійно згадував Бога.

Всі гроші б мали впасти на рахунок Юлії, який дівчина відкрила на прохання адвоката. І тут почалось найцікавіше.

"Він мені сказав, що не може ці гроші перерахувати. Для того, щоб він мені перерахував гроші, потрібно, щоб я йому допомогла - кинула на його рахунок 6500 доларів", - розповідає дівчина.

Усі мрії Юлії про заможнє життя розсіялися у мить. Проте дівчина не шкодує, що цілий місяць була на гачку в афериста – вона собі за цей час вже нафантазувала цілу казку.

Саме такі люди, що як i Юля вірять у казку, приваблюють аферистів, адже маніпулювати ними найлегше. А ще найсильніший спосіб втертися у довіру - це маніпуляції на релігії, каже психолог Марія Фабричева.

Як уберегтися від інтернет-шахраїв

Як уберегтися від інтернет-шахраїв

"Це така хитрість, яка розслабляє. Але не всіх. Людей, у яких акцентація на вірі", - каже експерт.

Аби не натрапити на гачок інтернет-шахрая, слід ретельно перевіряти інформацію та документи, які вам надсилають. А ще якомога менше залишати інформації про себе у соціальних мережах, бо саме там найчастіше інтернет-шахраї і шукають жертву.

Раніше повідомлялося, що на Житомирщині "віконні" шахраї ошукали своїх клієнтів на сотню тисяч гривень. Жертв шукали на ринку, роздаючи рекламні оголошення. На гачок шахраїв, потрапляли переважно пенсіонери, бо саме їм аферисти обіцяли знижку у 30%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація