Історія інтернет-агента: як Росія "промиває мізки" українців новітньою інформаційною зброєю

Історія інтернет-агента: як Росія "промиває мізки" українців новітньою інформаційною зброєю

Росія набирає інтернет-агентів для "зомбування" українців

Російські медіа заманюють інтернет-агентів на службу високою зарплатнею.

Вторгнення російських військ в Україну дедалі посилюється, і не тільки на танках та вантажівках. Вторгнення в голови українців веде армія спеціальних інтернет-агентів, які використовують інформаційну зброю нового покоління. Програма "Гроші" знайшла історію людини, якій вдалося попрацювати в інформаційному спецпідрозділі Росії.

Чоловік розповів, що вирішив знайти роботу в Росії і від безвиході звернувся в одну з контор - в описі вакансії мінімум інформації про те, куди, хто, і навіщо потрібен, адже роботодавці розраховують, що висока зарплатня відіб'є бажання сувати свій ніс в непотрібні деталі.

Пропозиція роботи з боку інформаційної компанії була розміщена ледь не на кожному порталі з пошуку роботи: обіцяна зарплатня -  від 10 тисяч гривень, а кар'єрна сходинка обіцяла усі 20 і вище.

Чоловіка згодом прийняли на роботу - перший робочий день з 9 до 17:30, 20 унікальних новин. Всього в холдингу цієї інформаційної компанії - 12 сайтів різних тематик, але всіх, так чи інакше, хвилює Україна.

Росія засилає в український Інтернет-простір своїх агентів

Росія засилає в український Інтернет-простір своїх агентів

Візитною карткою вважається сайт "Федеральне агентство новин", але більшу частину відвідувачів сайту отримує так зване "Новинне агентство Харкова". Сайт нібито український, таких "українських сайтів" в медіа-холдингу декілька, в тому числі і знаменитий "Антимайдан". Прямих провокаційних фейків у ці фальш-сайти не вкидають, але переписують новини в потрібній для себе формі: наприклад, сепаратистів перейменовують в "ополченців". Головна мета - кількість читачів на сайті. План - щоденне їхнє збільшення на три тисячі людей.

За словами чоловіка, ідеологічної промивки мізків або регулярного інструктажу не було, все просто і зрозуміло майже усім, хто влаштувався на роботу: про Путіна - погано не можна, "ополченці" не терористи. Ідеологічний інструктаж, якщо і проводиться, то на рівні керівництва. Топ-новини  кожного сайту - Путін, Крим, "Новоросія", а кервіництво постійно твердить, що це новий ресурс, потрібно працювати, щоб вийти на самоокупованість, бо живуть на гроші інвесторів.

"Але ж це викликає тільки посмішку, тому що, хто насправді ці "інвестори", зрозуміло навіть найнаївнішим. Це облегшило мою участь - і я звільнився", - резюмував чоловік.

Нагадаємо, що напередодні в Києві викрили пропагандистський інфоцентр Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація