Історія одного українця. Як "Мустанг" тролить російську владу

ТСН.ua вирішив розповісти про українського руфера, який поставив на вуха всю Москву.

Український руфер, відомий під псевдонімом Mustang Wanted, який до Дня Незалежності заліз на висотку у Москві, перефарбував на її шпилі радянську зірку в синьо-жовті кольори і вивісив там потім український прапор, став справжнім героєм інтернету.

"Мустанг" розмалював зірку на московський висотці у синьо-жовті кольори. / Фото: facebook.com/mustang.wanted.25
В першу чергу руфер присвятив це Дню Незалежності України, а також заявив, що готовий постати за своє "хуліганство" перед російським судом в обмін на звільнення української льотчиці Надії Савченко, яку на часі незаконно утримують в Росії.

Екстрім, що захоплює подих

Mustang Wanted ще до цього моменту був відомий на весь світ. Його неймовірні ролики про підкорення різних висоток по всьому світу бачив ледь не кожен тинейджер. На рахунку руфера безліч екстремальних підйомів та небезпечних трюків. Він має величезну армію шанувальників, яка із завмиранням серця переглядає його відео.

Сам же 25-річний Mustang Wanted, якого насправді звуть Григорій, розпочав займатися своїм екстремальним хобі ще десять років тому. Тоді хлопець почав підкорювати хмарочоси, мости, будівельні конструкції та інші висоти міських ландшафтів, серед яких Троїцький Міст, Princess Tower в Дубаї, будівля МДУ у Москві і шпиль одного з будинків на Майдані. Але це далеко не повний список місць, на які руферу вдалося забратися.

Участь в АТО та Євромайдані

Примітно й те, що "Мустанг" не залишився осторонь від революційних подій і брав активну участь спочатку на Майдані, а потім у складі добровольчого батальйону "Азов", про що свідчать фото на його сторінці у Facebook, фоловерами якої є, до речі, майже чверть мільйона фейсбук-користувачів.

"Мустанг" був добровольцем у складі батальйона "Азов". / Фото: facebook.com/mustang.wanted.25
В одному зі свої інтерв'ю руфер поділився своїми страхами і переживаннями. "На дах лізти не страшно, на Майдані теж не страшно, просто боляче було дивитися, як люди вмирають. Я потрапив у момент, коли розстріляли Небесну сотню, я був з людьми під час цієї атаки. Це було жорстоко".

Окрім своєї екстремальної діяльності та активної участі у революції на Майдані, "Мустанг" ще й був активним волонтером "Громадського ТБ". Його фільм, який був знятий на Інститутській, був показаний пізніше і в ефірі "громадського", і навіть на Канському кінофестивалі.

Чого боїться "Мустанг"?

Попри все, "Мустанг" не зізнається, що його насправді лякає. Говорячи про страх, він більше вживає абстрактні поняття, не переходячи до конкретики. "Взагалі страх - це дуже велика тема, це не якесь математичне позначення, щоб можна було чітко визначити. Є страх і є хвилювання. Перед контрольною в школі - це хвилювання, а є страх - це коли людина не може нічого робити".

"Я не люблю відповідати на це питання. Бо якщо скажу, що я не боюся нічого, по-перше, це може бути неправда, а по-друге, це буде виглядати як хвастощі. А якщо я скажу, що я боюся всього або чогось, по-перше, це може бути неправда, по-друге, це розкриє мої слабкі сторони незрозуміло для чого", - розповідає руфер Mustang Wanted.

"Мустанг" займається своїм екстремальним хобі вже 10 років і підкорив не одну висотку. / Фото: facebook.com/mustang.wanted.25
Цікаво, що після скандального перефарбування зірки на московській висотці, "Мустанг" знову забрався на високу будівлю в Москві. Тільки цього разу це став Московський Державний Університет і відбулося це на День Незалежності. Таким чином руфер хотів привітати всіх українців зі святом.

Переполох у соцмережах

Ці події не обійшли стороною росіян - там вибухнув справжній скандал, а вчинки "Мустанга" досі обговорюють в соцмережах. Найбільшу хвилю обговорень викликало те, що російська влада затримала за вчинок руфера чотирьох "лівих" хлопців, яким спочатку грозило до 7 років за вандалізм, а потім їм пом'якшили статтю до "хуліганства".

Поштовхом до обговорення стало й те, що Mustang Wanted "нагрів" пропагандистський канал Lifenews, продавши їм ексклюзивне відео свого перефарбування зірки, а потім виклав його на своїй сторінці у соцмережі. 

"Мустанг" на будівлі МДУ на День Незалежності. / Фото: facebook.com/mustang.wanted.25
Пізніше екстремал заявив, що 5 тисяч доларів, які йому заплатив російський канал за це відео, він віддасть батальйону "Донбас". Так, вийшло, що Lifenews, навіть не знаючи цього, профінансували українських силовиків.

Водночас, поки в Росії обговорюють вчинки київського руфера, українці висловлюють неабияку гордість за "Мустанга", який тепер не тільки герой інтернету, а й взірець для багатьох наших співвітчизників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація