Із кожним роком в Україні більшає людей, які вважають Голодомор геноцидом

Із кожним роком в Україні більшає людей, які вважають Голодомор геноцидом

У Києві під час вшанування пам’яті жертв Голодомору / Фото: УНІАН

Геноцидом українського народу голод 1930-х наразі офіційно визнали 24 країни світу.

Причина смерті – українець. Саме такі записи в актах про смерть тамтешніх селян знайшли дослідники Голодомору 1930-х в архівах Сумщини. А демографи напередодні 82-ї річниці Голодомору назвали вже науково доведену цифру жертв Кремлівського геноциду проти українців. Близько чотирьох мільйонів замордованих голодом чоловіків, жінок, дітей і старих. Лише через те, що – українці.

Журналісти ТСН.Тижня порахували, якщо покласти труну за труною, то українськими кістками можна викласти дорогу від Києва через Європу і океан аж до західної півкулі – до міста Чикаго в США.

Те, що Голодомор був геноцидом проти українського народу, сама Україна офіційно визнала лише дев'ять років тому. І тих, хто сумнівався, щороку меншає.

У 2013 році Голодомор вважали геноцидом 66%. Але останні два роки суттєво скоригували погляди українців. 80% опитаних тепер соцслужбою "Рейтинг" вважають, що українців вбивали голодом зумисне. Ну, а тих, хто не вважає радянську владу винною в смерті мільйонів наших співвітчизників, поменшало удвічі: з 25% до 12%.

Це опитування соціологічна служба "Рейтинг" провела у жовтні. Кількість опитаних – близько 2 тис. Вибірка – репрезентативна. Похибка не перевищує 2,4%.

У пам'ять жертв голодоморів і політичних репресій свічки і лампадки знову запалили в останню суботу листопада по всій Україні. Геноцидом українського народу голод 1930-х наразі офіційно визнали 24 країни світу.

Нагадаємо, остаточну кількість жертв Голодомору п'ять років тому визнав Апеляційний суд Києва. Під час Голодомору-геноциду 1932-1933 років загалом загинули 10 млн 63 тис. осіб.

Від Голодомору померло близько чотирьох мільйонів українців

Від Голодомору померло близько чотирьох мільйонів українців

Повʼязані теми:

Наступна публікація