Кабмін офіційно закрив рибні порти в окупованому Криму

Кабмін офіційно закрив рибні порти в окупованому Криму

Керч / Фото: УНІАН

Порти були закриті тимчасово, до відновлення конституційного ладу України.

Кабінет міністрів України схвалив закриття Керченського і Севастопольського морських рибних портів для здійснення державного нагляду за безпекою мореплавства на тимчасово окупованій території України. Про це йдеться в розпорядженні українського уряду № 263, прийнятому 6 квітня.

Рішення було ухвалеене у зв'язку з неможливістю здійснювати в морських рибних портах Автономної Республіки Крим і Севастополя обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних, експедиційних робіт та інших пов'язаних з цим видів господарської діяльності, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, забезпечення охорони навколишнього природного середовища.

Згідно з документом, порти були закриті тимчасово, до відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя.

Державне агентство рибного господарства повинно проінформувати міжнародні організації про закриття Керченського морського рибного порту та Севастопольського морського рибного порту.

Після анексії Криму, в червні 2014 року, Україна закрила для міжнародного судноплавства морські порти на території Криму (в Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії, Ялті).

Нагадаємо, раніше в СБУ вирішили, що моряки-іноземці, які порушують порядок в'їзду і виїзду з тимчасово окупованої території і все ж заходять з моря в Крим, протягом трьох років не зможуть в'їжджати в Україну.

Іноземні кораблі, що заходили в кримські порти, не пускатимуть в Україну

Іноземні кораблі, що заходили в кримські порти, не пускатимуть в Україну

Наступна публікація