Кабмін підвищив мінімальні ціни на алкогольні напої

Горілка подорожчає©
Укрaїнa 22 січня, 2010, 20:34 6136 2
Додати до обраного
За коньяк тризірковий доведеться платити 131,6 грн за літр, коньяк чотиризірковий - 146,7 грн, п`ятизірковий 166,7 грн.

Кабінет міністрів України підвищив мінімальні відпускні і роздрібні ціни на алкогольні напої.

Відповідну постанову Про внесення змін до додатку до постанови від 30 жовтня 2008 р. № 957 від 23 грудня 2009 р. № 1428 опубліковано на сайті парламенту.

Згідно з документом, мінімальна оптово-відпускна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби встановлюється на рівні 68,05 грн за 1 літр 100%-го спирту, роздрібна - 89,8 грн, на коньяк тризірковий - 95,35 грн і 131,6 відповідно, коньяк чотиризірковий - 106,3 і 146,7 грн, п`ятизірковий - 120,8 і 166,7 грн та на інші спиртні дистиляти і спиртні напої - 95,35 і 131,6 грн.

На вина у скляній тарі місткістю 0,7 л і в іншій тарі місткістю 1 л мінімальні роздрібні ціни становитимуть 12 грн.

Нагадаємо, раніше Кабмін встановив мінімальну оптову-відпускну ціну на горілку і лікеро-горілчані вироби на рівні 58,33 грн за 1 літр 100% спирту, роздрібну – 70 грн за 1 літр 100% спирту. Мінімальна оптово-відпускна ціна на коньяк "3 зірки" встановлена на рівні 104,17 грн за 1 літр 100% спирту, роздрібна – 125 грн, на коньяк "4 зірки" – 116,67 грн і 140 грн відповідно, на коньяк "5 зірок" – 133,33 грн і 160 грн.

На інші спиртні дистиляти і алкогольні напої мінімальна оптово-відпускна ціна становить 104,17 грн. за 1 літр 100% спирту, роздрібна – 125 грн.

Читайте також:

Найприбутковішою інвестицією десятиріччя стало вино

Росіяни випивають 150 млн літрів одеколону на рік

Українцям дозволять варити самогон для себе

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами УНІАН / М.К.
Побачили помилку - контрол+ентер
Укрaїнa 22 січня, 2010, 20:34 6136 2
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 2
Вибір редакції