Кабмін скасував безкоштовні обіди для найменших школярів

Кабмін скасував безкоштовні обіди для найменших школярів

Кабінет міністрів скасував безкоштовне харчування для школярів 1-4 класів / Фото: УНІАН

Тепер право на безоплатне харчування матимуть діти окремих соціальних категорій.

Кабінет міністрів скасував безкоштовне харчування для школярів 1-4 класів, сім'ї яких не отримують допомогу для малозабезпечених.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Відповідно до рішення Кабміну, тепер право на безкоштовне харчування в школах мають лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, а також учні 1-4 класів з малозабезпечених сімей.

Згідно з документом, харчування решти школярів можуть фінансувати органи місцевого самоврядування з місцевих бюджетів.

Раніше, згідно з рішенням уряду від 2 лютого 2011 року, безкоштовне харчування в школах надавалося дітям 1-4 класів незалежно від фінансового стану їхніх сімей.

Також Кабмін звільнив від плати за харчування дітей в дитячих садах як батьків, у яких сукупний дохід на кожного члена сім'ї не перевищує рівня прожиткового мінімуму, так і батьків дітей з малозабезпечених сімей.

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою №16 від 18 січня 2016 року "Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість".

Раніше повідомлялося, що міська влада Києва скасувала безкоштовні шкільні обіди, оскільки грошей на їжу для учнів початкових класів у бюджеті 2015 року немає.

Міська влада скасувала безкоштовні шкільні обіди у київських школах

Міська влада скасувала безкоштовні шкільні обіди у київських школах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація