Католицьке Різдво 25 грудня може стати офіційним вихідним

Католицьке Різдво 25 грудня може стати офіційним вихідним

Фото: УНІАН

Із відповідною ініціативою виступили нардепи.

Депутати пропонують Раді визнати 25 грудня - день святкування римсько-католицькими і протестантськими громадами України Різдва Христового - офіційним святковим і вихідним днем.

Відповідний законопроект №5496 зареєстрований в парламенті 6 грудня, передає Інтерфакс.

"На сьогодні в Україні налічується близько 11 тис. релігійних католицьких і протестантських громад, що становить близько 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня. З огляду на зазначене, необхідно забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва день, відповідний їх релігійним і світоглядним переконанням, і включити його в число офіційних святкових днів України ", - написано у пояснювальній записці до законопроекту.

На думку авторів документа, визнання 25 грудня офіційним святковим днем сприятиме об'єднанню та кращому взаєморозумінню між християнськими релігійними громадами як в межах, так і за межами України, а також оптимізації святкування Різдва Христового та Нового року.

Нагадаємо, стало відомо, скільки днів українці відпочиватимуть на новорічні святаОскільки цього року і Новий рік, і Різдво Христове будуть святкувати в суботу, то офіційні вихідні в такому випадку переносяться на будні дні. "За графіком п'ятиденного робочого тижня з вихідними днями у суботу та неділю у 2017 році вихідний день у неділю, 1 січня, має бути перенесений на понеділок, 2 січня, вихідний день у суботу, 7 січня – на понеділок, 9 січня", - йдеться у документі.

До Києва прибула головна ялинка України

До Києва прибула головна ялинка України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація