Керівництво колонії під Києвом відсторонили від роботи після бунту в'язнів

Керівництво колонії під Києвом відсторонили від роботи після бунту в'язнів

Керівництво колонії під Києвом відсторонили від роботи після бунту в'язнів

Thumbnail for "07_колонія"

Ніхто з тюрми не втікав – заспокоюють правоохоронці.

Нічний бунт в Коцюбинській колонії наполохав не лише працівників виправного закладу, а й мешканців Коцюбинського. Перші житлові будинки від стін тюрми в кількох десятках метрів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Люди боялися виходити на вулицю. Адже в ЗМІ і соціальних мережах почали ширитися чутки, буцімто з закладу втекли до півсотні ув'язнених. Насправді ж близько 20:00 години засуджені зібралися біля чергової частини таочали бити вікна, погрожувати працівникам, бо ті побили одного із ув'язнених. Він повертався після роботи. Режим закладу дозволяє засудженим вільно пересуватися територією, працювати. Це ті люди, які відбувають покарання або за легкі злочини або відсиділи більшу частину строку у в'язниці суворого режимі і готуються до виходу на волю – тому і переведені сюди. І ось вчора заступнику начальника колонії здалося що один з ув'язнених перебуває під дією наркотиків, він же і побив його. Що і призвело до бунту.

В'язні виправної колонії під Києвом влаштували бунт

В'язні виправної колонії під Києвом влаштували бунт

Від ночі тут працює поліція, прокуратура, ув'язнених заспокоїли обіцянкою провести об'єктивне розслідування. Керівництво пенітенціарної служби працювали на місці події увесь день. Ось як вони пояснюють дії свого підлеглого "Шепель застосував силу. Це вже покаже слідство, але на мій погляд, сила була застосована безпідставно і в більшій мірі, ніж це потрібно було", - каже керівник департаменту охорони ДПСУ Микола Ільтяй.

І керівник колонії, і його заступник і черговий – вже відсторонені від своїх посад на час проведення слідства. Спершу з'явилася інформація, що винний у побитті ув'язненого втік. Але вдень він все ж вийшов на зв'язок зі слідчими. Щодо долі постраждалого, журналістам не дали з ним поспілкуватися, посилаючись на слідчі дії. Просили повірити на слово – з ним все добре, йому надали медичну допомогу і він у своїй камері. "Зараз не хочеться якогось резонансу, засуджений на емоціях і таке інше. Зараз дочекаємося висновків слідчих і прокуратури – і тоді дамо можливість бути в установі і поспілкуватися із засудженим", - пообіцяв керівник колонії Олег Кривий.

Інформацію про втечу засуджених там не підтверджують. Кажуть, усі на місці, ніхто не тікав. Мешканців Коцюбинсткого закликають не боятися. Нині заклад працює у звичному режимі, і з новим тимчасовим керівництвом. Перші результати розслідування обіцяють оприлюднити протягом десяти днів.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація