Кернес відмовився перейменувати проспект у Харкові на честь загиблого бійця АТО

Кернес відмовився перейменувати проспект у Харкові на честь загиблого бійця АТО

Геннадій Кернес / Фото: УНІАН

Очільник міста проігнорував закон про декомунізацію.

Влада міста Харкова відмовилася перейменовувати проспект Героїв Сталінграду на честь українського офіцера Мирослава Місли, загиблого в зоні АТО.

Проспект мав отримати нову назву в рамках закону про декомунізацію. Також відповідну петицію на сайті Харківської міськради підтримали більше 5 тисяч людей.

Мер міста Геннадій Кернес, своєю чергою заявив, що вулицю Байрона було перейменовано на проспект Героїв Сталінграду з нагоди 40-ї річниці Сталінградської битви, яка "є, по суті, власним ім'ям видатної історичної події". Також вказується, що у Сталінградській битві між військами комуністичного та нацистського режимів брали участь уродженці Харкова, пише "Новое время".

На думку очільника Харкова, до символіки комуністичного тоталітарного режиму, забороненої українським законодавством, "не зараховано назви топонімів, пов'язаних з опором і вигнанням нацистських окупантів з України".

"Враховуючи викладене, для перейменування проспекту Героїв Сталінграда в місті Харкові підстави відсутні", - сказав Кернес.

Офіцер  93-ї механізованої бригади ЗСУ Мирослав Місла, на честь якого планували перейменувати проспект, був убитий російськими окупантами в районі села Кримське Луганської області у жовтні 2016 року.

Нагадаємо, декомунізація в Україні дісталася до фінішу. Нові назви вже дістали тисяча населених пунктів. Дніпропетровськ став Дніпром, Комсомольськ на Полтавщині – Горішніми Плавнями, Цюрупинськ Херсонської області – Олешками, Дніпродзержинськ на Дніпропетровщині – Кам'янським.

Нардепи нарешті декомунізували Кіровоград

Нардепи нарешті декомунізували Кіровоград

Повʼязані теми:

Наступна публікація