Кернеса та Добкіна підозрюють у злочинах за трьома статтями – Луценко

Кернеса та Добкіна підозрюють у злочинах за трьома статтями – Луценко

Фото: УНІАН

Генпрокурор повідомив подробиці обшуків у Харкові.

Сьогодні, 15 вересня, у Харкові тривають масштабні обшуки за різними об'єктами, головний з яких – міськрада. Обшуки санкціоновані київськими судами, про це під час брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За словами Луценка, загалом проводиться близько 120 обшуків. У справі розкрадання землі фігурують нардепи, політики та представники харківської еліти.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес та нардеп Михайло Добкін фігурують у справі у якості підозрюваних за трьома статтями – "створення злочинної організації", "незаконне привласнення майна" та "зловживання службовим становищем".

Після того, як буде вилучено всі необхідні документи, а це – документи про право власності на землі, буде проведено перевірки. І лише за результатами перевірок вирішуватиметься питання про підозру комусь з фігурантів справи. На перевірки може піти 3-4 тижні.

Раніше ЗМІ опублікували схему, за якою розкрадалися харківські землі. У схемі фігурують п'ятеро чиновників.

Як повідомляв Луценко, обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн. правоохоронці намагались обшукати житло матері Михайла Добкіна, але той прописаний у цій квартирі та користується депутатською недоторканністю. Кернес називає цю справу вигаданою.

Нагадаємо, раныше мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців звинувачували у викраденні, катуванні і погрозах вбити активістів харківського Євромайдану Олександра Кутянина і Сергія Ряполова. Засідання у цій справі тривають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація