Кількість постраждалих через масове отруєння в Ізмаїлі зросла до 732 осіб

Кількість постраждалих через масове отруєння в Ізмаїлі зросла до 732 осіб

Фото: УНІАН

Станом 27 червня у лікарнях Ізмаїла перебуває 136 осіб.

Унаслідок масового отруєння в Ізмаїлі кількість постраждалих від кишкової інфекції зросла до 732 осіб. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Протягом 16-26 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" звернулося 732 особи (з них 426 дітей) місцевих мешканців м. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району", - йдеться в повідомленні.

Станом на 7:00 27 червня у лікарнях Ізмаїла перебуває 136 осіб, 106 з них – діти. СЕС проводить комплекс санітарно-епідеміологічних заходів. Попередня причина захворювання – споживання недоброякісної води.

Нагадаємо, 18 червня Ізмаїл на Одещині перейшов на карантин внаслідок спалаху кишкової інфекції - масового отруєння місцевих жителів. 20 червня надзвичайний стан у місті подовжили на тиждень. В аптеках і крамницях різко подорожчали медикаменти та вода. Загальна кількість постраждалих від епідемії станом на 22 червня перевалила за півтисячі.

Офіційною причиною отруєння людей визнано потрапляння нечистот із вбиралень приватного сектора у міський водогін. Це могло статися внаслідок зливи, яка затопила район насосної станції та очисних споруд. Після подій в Ізмаїлі уряд вирішив проінспектувати системи каналізації та водогони по всій Україні. Відповідне доручення дав прем'єр-міністр. Він хоче, щоби повторення ізмаїльських подій стало неможливим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація