Кількість постраждалих від отруєння у Львові зросла до 66 осіб

Серед госпіталізованих наразі - 15 дітей©
Укрaїнa 22 липня, 2011, 14:07 1429
Додати до обраного
Всі постраждалі отруїлися стравами з курятини на весіллі. Адмністративно покарано в. о. директора училища, де проходило весілля, а також шеф-кухара, яка готувала страви.

66 осіб, у тому числі 17 дітей, госпіталізовано 17-22 липня з ознаками харчового отруєння після весілля у Львові. Про це повідомляє головного управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації.

Як повідомляється, о 7:00 п'ятниці в лікарню потрапили 2 людей, у тому числі 5-місячна дитина в стані середньої тяжкості. Станом на 12:00, 54 особи, у тому числі 14 дітей, перебувають у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, 5 осіб, у тому числі 1 дитина, - в інфекційному відділенні Пустомитівської центральної районної лікарні.

20 липня було виписано 2 людей, у тому числі 1 дитину, 21 липня - 5 людей, у тому числі 1 дитину. При цьому виписану 18 липня пацієнтку повторно госпіталізували 21 липня.

Стан пацієнтів покращується, тяжких немає. Стан 5 осіб, у тому числі 3 дітей, середньої тяжкості з тенденцією до покращення. У госпіталізованих гостра кишкова інфекція, гастроентероколіт.

Всі пацієнти - жителі Львова й Пустомитівського району. 16 липня вони були гостями на весіллі в їдальні технічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка" на вулиці Пимоненко, 17. Усього на весіллі було 95 осіб.

За результатами експертизи, у стравах з курятини - холодці, голубцях, салаті з курки й борщі, які подавалися на весіллі, - виявлено сальмонелу.

Як повідомив головний санлікар Львівщини Роман Павлів, заклад, у якому відбулось весілля, був закритий з 10 червня 2011 року, тому у ньому не було жодних прав для проведення заходів.

"Адміністративно покараний в. о. директора училища, адже директор дивним чином із 15 липня пішов у відпустку", - зазначив Павлів.

Також покарано і шеф-кухара, яка готувала страви на весілля.

"В училищі не було гарячої води, а також була недостатня кількість холодильників для такої кількості продуктів. Якщо не було гарячої води, то у холодній належно не можна було помити посуду", - підкреслив Павлів.

Читайте також:

Масове отруєння у Львові: харчоблок не мав дозволу на роботу

В Україні половині дитячих таборів загрожують харчові отруєння й кишкові інфекції

Майже півсотні киян отруїлися курятиною з супермаркету

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Українські новини / УНН / А.К.
Побачили помилку - контрол+ентер
Укрaїнa 22 липня, 2011, 14:07 1429
Додати до обраного
Всього коментарів: 0
Вибір редакції