Київ більше не прийматиме сміття зі Львова

Київ більше не прийматиме сміття зі Львова

Фото: УНІАН

Столиця допомагала з утилізацією відходів протягом 6 тижнів.

Від понеділка, 1 серпня, Київ припиняє приймати сміття зі Львова. Це пов'язано з тим, що на київському сміттєспалювальному заводі "Енергія" розпочинаються планові ремонтні роботи.

"Першого числа завод став на плановий ремонт, і ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше направлялися з Києва на завод "Енергія", тепер направлятимуться на полігон № 5. Як правило, ремонтні роботи відбуваються упродовж серпня. Цього року заплановано ремонт бункера ТПВ, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів", — розповів директор КП "Київкомунсервіс" Євгеній Русін, повідомляють на сайті КМДА.

Протягом 6 тижнів Київ допомагав розв'язувати проблему львівського сміття. Щоденно до столиці ввозили до 200 тонн відходів, які сортували й спалювали на заводі "Енергія". Усього Київ утилізував понад 6500 тонн львівських відходів.

"Жодних фінансових затрат із бюджету Києва на утилізацію львівського сміття не було", — повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Як пишуть на сайті КМДА, ця допомога була тимчасовою і здійснювалася у зв'язку з відпускною кампанією та сезонною зміною у морфології сміття.

До цього часу Київ допомагав Львову запобігти екологічній катастрофі. Відповідно до правил поводження з відходами, нерегулярний вивіз сміття може призвести до тяжких наслідків.

Нагадаємо, після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові бракує місця для утилізації відходів. У червні київські урядники вирішили допомогти львів'янам і запропонували спалювати їхнє сміття в столиці. Однак, Львів не збирається обходитися без Грибовицького сміттєзвалища, де впродовж літа через спеку постійно горить непотріб, і відкриє його для ввезення нових відходів наприкінці літа або на початку осені

Повʼязані теми:

Наступна публікація