"Київ" викреслили зі списку: журналіст розповів про демонстративну порожнечу біля пам'ятника місту-герою під Кремлем

"Київ" викреслили зі списку: журналіст розповів про демонстративну порожнечу біля пам'ятника місту-герою під Кремлем

Одним із перших квіти до постаменту Києву приніс російський журналіст, якому заборонений в'їзд в Україну 

У Москві вперше в історії біля Кремлівської стіни не поклали квіти біля постаменту місту-герою Києву. Відповідне фото було опубліковане низкою ЗМІ.

Про причину такого порушення традицій у Москві наразі невідомо.

Слід зазначити, щороку біля Кремлівської стіни напередодні 9 травня встановлюються квіти з нагоди вшанування міст, що виявили героїзм у роки Другої світової війни.

Одним з перших, хто приніс квіти до Кремля, став російський журналіст Ілля Жегульов, якому заборонений в'їзд в Україну.

"Порожнеча біля пам'ятника була доволі демонстративною. Коли я це побачив, то у мене виник інстинкт – я відчував, що так не має бути. Хотілось показати, що ніякі чиновники не можуть заборонити нашу пам'ять і поки в нас є руки, ми маємо можливість зробити щось самі. На щастя, поки що у Росії за покладення квітів не арештовують", - пояснив він свій вчинок. Також він зазначив, що був не єдиним, хто вирішив підтримати Україну. 

За словами журналіста, в'їзд в Україну йому заборонили на три роки за спробу потрапити в Україну з окупованого Криму. Згідно з редакційним завданням Жегульов у липні 2015 року заїхав у Крим з російської сторони, далі мав вирушити у Одесу, але був затриманий українськими прикордонниками.

"Формально – вони праві, бо це законно. Але до цього ми два тижні намагались добитись від прес-служби прикордонників відповіді про те, що буде, якщо з Криму заїхати в Україну, але нам ніхто не відповів" - розповів журналіст ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація