Київську багатоповерхівку атакували гриби

Київську багатоповерхівку атакували гриби

Багатоповерхівка опинилася в полоні плісняви

Людей вбиває пліснява

У Києві будинок на 142 квартири вже кілька років поспіль виїдає пліснява. Більшість його мешканців, зокрема, діти, страждають від бронхіту та астми. Утім, від капітального ремонту тут відмовляються, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нещодавно біля під'їзду влаштували імпровізований мітинг, на який вивели дітей. Вони хворіють. Деякі не ходять до садочків через стан здоров'я. Спеціалісти виявили, що причина хвороб – пліснява. У будинку є 39 видів грибів, котрі живуть усюди.

Читайте також: У селищі під Києвом пліснява та грибок перетворили життя мешканців 5-поверхівки на жах

Наприклад, у душовій немає жодного вентиляційного отвору, кажуть жителі будинку. Санвузол є лише один на блок з шести квартир, тобто щоранку душ тут приймають близько двадцяти людей. Парі нема куди діватися, тож вона роз'їдає стіни. Люди ремонтують душову раз на рік, але щороку відкладати гроші вони втомилися.

Помилка при проектуванні системи вентиляції – це перша біда цього будинку, скаржаться мешканці. Другу помилку допустили вже під час заселення. Дім мали б використовувати як гуртожиток. Натомість, заселили великими родинами. Замість двох десятків людей на кожному поверсі мешкає сотня. Комунікації не витримують. Люди додають, що будинок розвалюється на очах.

Проте за останні п'ять років мешканці вже тричі відмовлялися від капітального ремонту. Кажуть, що це смертельно небезпечно, бо пліснява роз'їла металеві конструкції: від втручання дім може завалитися. Під час ремонту доведеться дихати грибковим пилом. Тож, мешканці вимагають відселення.

Дивіться відео: Панельні багатоповерхівки Івано-Франківська "з'їдає" грибок 

Програма із розселення аварійних будинків у столиці не працює вже третій рік через кризу. Капітальний ремонт цього будинку п'ять років тому коштував 400 тисяч, нині – вже 4,5 млн грн, яких в міста немає. А поки мешканці не хочуть капітального ремонту, триматися у жахливих умовах їм допомагає ЖЕК

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Київську багатоповерхівку атакували гриби

Київську багатоповерхівку атакували гриби

Повʼязані теми:

Наступна публікація