Класика вживання коньяку або напій з "тюльпана"?

Ілюстрація
Гроші 9 березня, 2011, 13:05 1841 1
Додати до обраного
Класичне споживання такого напою, як коньяк, з часом розмивається моднішими і сучаснішими варіантами вживання.

Сьогодні вже складно говорити про традиції вживання коньяку, бо час нестримно все міняє і класичне споживання такого напою, як коньяк, з часом розмивається моднішими і сучаснішими варіантами вживання.

Приміром, до недавнього часу, традиційним келихом для коньяку вважався "сніфтер"(від англійського дієслова to sniff - нюхати, вдихати носом) або кулястий келих, завужений догори, з великою чашею (близько 840 ml) і короткою ніжкою.

Зазвичай цей келих тримають у долоні, зігріваючи коньяк її теплом, обертають коньяк по стінках чаші і насолоджуються його ароматами, занурюючи ніс у келих. У келиху "бочка" найприємніше спостерігати за короною слідів, яку залишає на стінках келих.

Але, насправді, у Франції з самого народження коньяку й досі, напій "ангелів" п'ють з келиха, відомішого під назвою "тюльпан". Це келих з чашою у формі закритого (чи розкритого) бутону тюльпана, місткістю близько 140 мл, на високій ніжці, він вважається класичним дегустаційним келихом для коньяку.

Цей келих тримають за ніжку, як винний келих, повільно обертають коньяк по стінках чаші і насолоджуються ароматами коньяку через вузький "вихід" келиха. Саме завдяки такій формі келиха любителі цього напою можуть найяскравіше оцінити ароматику коньяку.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН.ua / П.З.
Побачили помилку - контрол+ентер
Гроші 9 березня, 2011, 13:05 1841 1
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
Вибір редакції