"Клуб друзів Путіна". Акаунт дружини глави Нацполіції Вінниччини шокував ненавистю до України

Силовики стверджують, що сторінку жінки зламали. 

Скандал із главою Нацполіції Вінниччини Антоном Шевцовим набирає нових обертів.

Активісти звинуватили його у проросійських поглядах. В акаунті полісмена знайшли, до прикладу, спільну фотографію з боксером і депутатом Держдуми Миколою Валуєвим, який відвідував Крим під час так званого референдуму, який організувала Росія. Крім того, юзери розшукали світлини Шевцова на тлі будівлі із прапором РФ, а також фото його дітей біля військового авто із російськими номерами.

Сам Шевцов поквапився відповісти на обвинувачення і на своїй сторінці у Facebook написав, що фото було зроблене під час військового параду у травні 2013 року. Світлину із Валуєвим він не коментував. 

 

Хочу відповісти тим, хто поливає мене брудом, познаходивши фото моєї сім'ї.Ті, хто хоча б раз були в Севастополі, знают...

Опубликовано Антоном Шевцовым 23 февраля 2016 г.

ТСН.ua звернувся за поясненнями до начальника відділу комунікації вінницької нацполіції Ганни Олійник. Вона пояснила, що головний полісмен Вінниччини любить Миколу Валуєва "як спортсмена", а фото було зроблене до окупації Криму Росією.

"Щодо фотографії з Валуєвим. Це дійсно він із Валуєвим. Це не фотомонтаж. Він від цього не відмовляється. Він давав коментарі тільки-но його призначили на пост начальника на прес-конференції, як тільки ці запитання були озвучені: "Так, це дійсно зроблені фотографії. Мені подобається Валуєв як спортсмен". Це було до всіх тих подій (анексії Криму - Ред.). фотографія, яку потім використали проти нього", - наголосила Олійник.

При цьому, на скріншоті, який активісти зробили нібито на сторінці Шевцова, стоїть дата вже після анексії півострову – 29 квітня 2014 року. Перевірити цю інформацію наразі не можливо, адже на сторінці поліцейського вже немає цієї світлини.

У Мережі поширюють скріншот фото Шевцова із Валуєвим / Фото: Фото з соціальних мереж

Активне життя у соціальних мережах веде і дружина головного полісмена Вінницької області. В "Однокласниках" вона підписана як Олена Рябікова (Шевцова). Жінка стежить за групами на кшталт "Клуб друзей Путина", "Антимайдан" и "Русский мир за Путина" і ставить лайки публікаціям на підтримку агресивної політики РФ та президента Володимира Путіна.

Групи, на які підписана Шевцова / Фото: ok.ru/Елена Рябикова Шевцова

Співробітник Департаменту комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області Ярослав Тракал у телефонному коментарі для ТСН.ua не зміг підтвердити, що вони перебувають у шлюбі, та додав, що не коментує особисте життя співробітників. 

Олійник, своєю чергою, заявила, що дружина Шевцова наразі живе в окупованому Севастополі і скандальна сторінка належить їй, проте її акаунт був зламаний.

"Його дружина займається вихованням дітей і не пише постів. Сторінка дійсно її, але вона зламана. Я ці подробиці не знаю. Факт в тому, що сторінка зламана однозначно для того, щоб очорнити пана Шевцова. Тільки так ми можемо оцінювати", - пояснила вона.

При цьому, коли саме зламали сторінку дружини поліцейського, у департаменті комунікацій пояснити не змогли.

Шевцова публікувала у соцмережі родинні фото та світлини з відпочинку. Вже у липні 2014 року в акаунті почали з'являтися публікації на кшталт "Крим - наш" на тлі російського триколору. Починаючи із липня 2014 року проросійські пости з сепаратистських пабліків з'являлися на сторінці Шевцової регулярно.

Репости на підтримку анексії Криму на сторінці Шевцової / Фото: ok.ru/Елена Рябикова Шевцова

Востаннє акаунт дружини полісмена був у режимі онлайн на момент написання публікації – о 13.25. Сторінка була відкритою для всіх юзерів. 

Примітно, що вже о 13.48 24 лютого 2016 року доступ до сторінки Шевцової був обмежений. Її могли переглядати тільки друзі. 

Доступ до сторінки Шевцової наразі обмежений / Фото: ok.ru/Елена Рябикова Шевцова

Начальник відділу комунікації вінницької нацполіції Ганна Олійник додала, що Шевцов хоче перевезти свою родину до Вінниці, а ситуацію із скандалом у соцмережах силовики розцінюють як провокацію.

"Як начальник повідомляв на прес-конференції, він планує перевести сім'ю до Вінниці. Він буде проживати тут із дітьми. Ми розцінюємо це як провокацію з метою кинути пляму на його репутацію. Він не приховував, що він з Криму, що він там народився. Це дійсно фотографії його родини", - додала вона.

Натомість у МВС порадили звертатися за коментарем безпосередньо до Антона Шевцова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація