Колишній тренер українця, якого досі розшукують у Ніцці: "Мишко був геніальним учнем"

Колишній тренер українця, якого досі розшукують у Ніцці: "Мишко був геніальним учнем"

Фото: Reuters

Гурін сподівається, що його вихованець знайдеться живим та здоровим.

У Ніцці після теракту досі вважається зниклим без вісти українець Михайло Базилевський. Його фото розклеєні у місті з написом "розшукується".

22-річний Базилевский, який останнім часом навчався у Альбертському університеті у Канаді, в дитинстві успішно займався бальними танцями, і став чемпіоном світу з 10 танців. ТСН зв'язалася з першим тренером Михайла з бальних танців Євгеном Гуріним. Вони тільки нещодавно відновили зв'язок після довгої перерви.

"Я тренував Мишка з 5 до 11 років. Я зустрічався з ним на початку червня, хотів подивитись на нього – яким він виріс, яким став. Ми пообідали разом. 11 років не бачились. Я йому сказав дуже важливу річ, що в мене було багато учнів, "але ти, Мишко, був просто геніальним учнем, і просто найкращим з усіх"", - розповів Гурін.

Тренер розповів, що дуже засмутився, коли Базилевський покинув танці, і просив повернутись.

"За годину спілкування з Мишком я зрозумів, що він залишається для мене світлою дитиною навіть у 22. Скромний, чесний, культурний. Ми мали зустрітись у Монако. Я сподіваюсь, що він знайдеться живим та здоровим", - сказав тренер.

 

Раніше у МЗС повідомляли, що під час теракту загинув українець. Крім того почесний консул України в Ніцці Марк Івасилевич розповів ТСН, що після трагедії досі немає зв'язку з Михайлом Базилевичем.

15_7_nice_2

 

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, білий вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю. У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайедж Бухлель. Жертвами атаки стали 84 людини, 10 з них - діти.

Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за теракт в Ніцці

Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за теракт в Ніцці

Повʼязані теми:

Наступна публікація