Колишнього російського військового затримали за "шпигунство на користь України"

Колишнього російського військового затримали за "шпигунство на користь України"

Фото: Getty Images

Про це заявила ФСБ.

В окупованому Севастополі затримали колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту, який, як стверджує спецслужба, за завданням розвідки Міноборони України збирав секретні відомості про діяльність флоту.

Про це заявила Федеральна служба безпеки, передає Интерфакс-Россия.

Як повідомляє агентство, затримання сталося ще 22 листопада.

"22 листопада ФСБ Росії в Севастополі затриманий колишній військовослужбовець штабу Чорноморського флоту капітан другого рангу запасу Леонід Пархоменко. Він, виконуючи завдання Головного управління розвідки Міністерства оборони України, збирав і передавав іноспецслужбі що становлять державну таємницю відомості про діяльність Чорноморського флоту", - повідомила ФСБ Росії.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила, що поблизу прикордонного пункту пропуску "Чонгар" спецслужби затримали двох дезертирів, які під час анексії Криму зрадили присягу та перейшли на бік окупанта.

За інформацією голови служби безпеки Василя Грицака, затримані хотіли купити підроблені документи про закінчення українського вишу, аби отримати звання офіцерів російської армії.

Після спецоперації міністерство оборони Росії звинуватило українську сторону у викрадені своїх "військових", хоча на оперативному відео чітко видно, що затримання відбулося на українській території. Затриманим загрожує до 15 років ув'язнення за статтею про державну зраду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація