Консули не можуть зустрітися із затриманим Сущенком - ЗМІ

Консули не можуть зустрітися із затриманим Сущенком - ЗМІ

Фото: Укрінформ

Всі необхідні формальні процедури для організації зустрічі консульських працівників із Сущенком дотримані.

Консули України поки не можуть зустрітися із затриманим в Москві власним кореспондентом національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романом Сущенком

Про це "Інтерфаксу" повідомив тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Немчинський.

За словами Немчинського, всі необхідні формальні процедури для організації зустрічі консульських працівників із затриманим Сущенком дотримані, однак зустрічі добитися поки не вдалося.

"Наш консул домагається зустрічі із затриманими, але поки безуспішно. Всі формальні процедури були дотримані, всі необхідні звернення ще вчора були відправлені. Ми активно зараз працюємо над тим, щоб домогтися зустрічі з консулом. Сьогодні консул в Лефортово, він безпосередньо там домагався зустрічі, але поки йому цю зустріч не забезпечили. Наше письмове звернення розглядається", — сказав дипломат.

Нагадаємо, у понеділок, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення. Журналіст розповів членам ОНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником. 

Стосовно затримання Сущенка у Кремлі підкреслили, що ніяких кампаній проти українських або будь-яких інших ЗМІ в Росії немає і бути не може. Своєю чергою медіаорганізації заступилися за Сущенка.

Московський суд заарештував українського журналіста на два місяці

Московський суд заарештував українського журналіста на два місяці

Повʼязані теми:

Наступна публікація