Кожному п'ятому українцю відмовляють в отриманні британської візи

Кожному п'ятому українцю відмовляють в отриманні британської візи

Фото: Reuters

У посольстві України у Великій Британії пояснили причини такої кількості відмов.

19% українців, які подавали документи для отримання візи до Великобританії у 2015 році, отримали відмову.

Про це прес-служба посольства України у Великій Британії написала на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання громадян.

"У 2015 році кількість відмов у наданні віз склала 19%. Для порівняння у 2012 році кількість відмов була майже вдвічі меншою. Звичайно, нас непокоїть така статистика", - йдеться у повідомленні.

За даними посольства, найпоширенішою причиною відмов є неповний перелік документів, які подаються до консульств.

До того ж зазначається, що останнім часом зросла кількість сфальсифікованих документів, які надаються з метою отримання віз.

"Природно, військові дії на сході України не сприяють полегшенню візових процедур. Крім того, британці, як і в цілому європейці, стають все більш обережними у візових питаннях з огляду також на триваючу міграційну кризу в Європі та загрозу терористичних актів", - додали у посольстві.

рейтинг шенгенів

Нагадаємо, у 2015 році українці отримали вдвічі більше відмов у візах в Європу. Зокрема, негативні рекорди поставили консульства Польщі й Чехії.

Раніше громадська організація "Європа без бар'єрів" оприлюднила рейтинг консульств та візових центрів 18 країн Шенгенської угоди, які представлені в Україні, на основі опитування українців-заявників. Згідно з ним, до трійки лідерів  - країн, консульства яких мають дружню візову практику щодо громадян України, потрапили Естонія, Литва та Угорщина.

Повʼязані теми:

Наступна публікація