"Кремль розчавив справедливість і правосуддя": реакція МЗС України на вирок Савченко

"Кремль розчавив справедливість і правосуддя": реакція МЗС України на вирок Савченко

Фото: УНІАН

У Міністерстві зазначили, що всі матеріали "справи Савченко" сфабриковані та неправомірні.

Вирок Надії Савченко є беззаперечним доказом того, що в Росії немає справедливості. Росію хвилює тільки політика, тому вона залишається байдужою до принципів міжнародного права, до гуманності та справедливості.

Про це повідомляється у прес-центрі МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий та категоричний протест у зв'язку із так званим "вироком" так званого "російського суду" щодо засудження громадянки України, народного депутата України, члена Парламентської Асамблеї Ради Європи Надії Савченко до 22 років ув'язнення", - йдеться у повідомлені.

У прес-службі повідомили, що рішення суду "неправомірне" та базується на "сфабрикованих матеріалах слідства", це не вирок Надії, а вирок усій Росії.

Також у МЗС України повідомили, що Росія порушує універсальні норми, а також імунітет депутата ПАРЄ, тому це чіткий сигнал усій міжнародній спільноті про неприпустимість потурання основоположним принципам та нормам державою.

"МЗС України вимагає від російської сторони негайного скасування цього протиправного, антигуманного рішення та негайно звільнити Надію Савченко. Вимагаємо також звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України", - наголосили у прес-центрі.

Також у МЗС України пообіцяли продовжити роботу зі "списком Савченко".

Нагадаємо, сьогодні, 22 березня, російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Суддя зачитав, що було враховано всі докази прокурорів та "свідків" у справі, а доказову базу адвокатів відкинули. Так само не взяли до уваги, що льотчиця є народним депутатом та делегатом ПАРЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація