Крим після анексії: за прапор України пробивають колеса, а доноси на сусідів стали нормою

Крим після анексії: за прапор України пробивають колеса, а доноси на сусідів стали нормою

У Криму навіть маленькі діти знають, на чиєму вони боці / Фото: ipress.ua

"Лайкнув" у "Фейсбуці" фотожабу на Путіна - чекай ввічливих екіпірованих гостей годині о 6-й ранку.

Анексія Криму чітко поділила його жителів на два табори, і "своїх" - патріотів України - змусила стежити за кожним сказаним словом.

Про це написав ТСН.ua житель Криму, ім'я якого редакція не називає з міркувань безпеки.

"Тут немає тих, хто не визначився. Тут навіть маленькі діти знають, на чиєму вони боці. І навіть діти знають: якщо ти в жовто-синьому таборі - будь обережний, не базікай зайвого. Український прапорець у машині або "Я не здамся без бою", що лунає із неї, - не дивуйтеся потім проколотим колесам.

"Лайкнув" у "Фейсбуці" фотожабу на Путіна або виматюкався на адресу нових порядків - чекай ввічливих екіпірованих гостей годині о 6-й ранку. І нехай найбільш крамольне, що вони знайдуть у твоєму домі, буде Коран або томик Кобзаря, це не важливо. Адже вони не шукати приходять. Залякати - ось головна їхня мета. Видавити з Криму потенційних дисидентів, щоб не псували благосну картину всенародної радості", - пише кримчанин.

Автор додає, що писання доносів стало нормою в Криму.

"Подзвонити "куди слід", написати донос на сусідів або колег - далеке минуле, скажете? На жаль. "Ведуть підривну діяльність, що шкодить інтересам Росії", "паплюжать ім'я нашого президента", "працюють на американців" - це не архіви НКВС, це сучасний Крим", - додає житель анексованого Криму.

За час окупації з Криму поїхали вже тисячі людей, зазначає автор. "Журналісти, підприємці, вчителі, лікарі, громадські діячі. Ті, кому залишатися тут було просто небезпечно. Хтось піддався пресингу, обшукам, тортурам самооборони. Хтось не зміг миритися з пануючими тут безправ'ям і свавіллям. Хтось не захотів дихати повітрям несвободи", - розповів він.

При цьому кримчанин зазначив, що ще більше є тих, хто змушений був залишитися, кого не випускають з окупації якісь причини чи обставини.

"Кримські татари, які півстоліття домагалися повернення на Батьківщину, закликають один одного залишатися. Незважаючи ні на що. Зберегти себе в Криму і Крим для себе", - говорить автор.

Повний текст читайте в статті автора Говорит Крым: "В говне, зато в России!"

Повʼязані теми:

Наступна публікація