Кривава доба на Луганщині: потрощені будинки і пошматовані тіла без ніг

Кривава доба на Луганщині: потрощені будинки і пошматовані тіла без ніг

Свідки обстрілу кажуть, що головною ціллю терористів була протиповітряна військова частина

Станицю Луганську обстріляли з української установки "Град", яку захопили терористи.

За останню добу на Луганщині загинуло щонайменше девʼять мирних жителів потрощеної Станиці Луганської та поранено девʼять прикордонників. Сили АТО знищили три КамАЗи з бойовиками, що намагалися втекти з території, де тривають бої, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За інформацією свідків, селище Станиця Луганська обстріляли з мінометів четверо невідомих, які напередодні пішки перетнули кордон. Після обстрілу у самому центрі селища залишилися потрощені будинки та пошматовані тіла без ніг та черепів.

Свідки кажуть, що головною ціллю терористів була протиповітряна військова частина. Щільними обстрілами терористи її розтрощили та на кілька годин вивели з ладу навігаційну вежу, залишивши українські збройні сили без можливості контролювати небо. Саме в цей час у небі над Станицею місцеві жителі бачили літаки, які зʼявилися нібито з боку російського кордону.

Тим часом, у РНБО запевняють, що Станицю Луганську обстріляли з української установки "Град", захопленої напередодні терористами. На місці обстрілу знайшли осколки снарядів російського виробництва.

Крім того, камери спостереження в Луганську зафіксували переміщення зенітно-ракетного комплексу "Стріла-10" і бронетехніку, яка є на озброєнні російської армії. Під обстрілами житлових будинків у селищі Кондрашівка-Нова загинули двоє працівників залізниці та 5-річна дитина. Ще двоє людей підірвалися на мінах поблизу Луганського аеропорту. Один від поранень загинув, інший – у тяжкому стані перебуває у лікарні.

 

На пункт пропуску "Довжанський", який від вівторка контролюють українські прикордонники, вранці знову напали. Девʼятеро службовців зазнали поранень. Нападники з українського боку зробили кілька пострілів у бік російського пункту "Новошахтинськ". У РНБО кажуть, це була спроба дискредитувати українське військо. Український прикордонний пункт "Маринівка" також обстріляли, але минулося без жертв. А ще з українського боку рубежу помітили два російські військові гелікоптери Мі-8 та Мі-24. Найпевніше, що їхнім завданням була розвідка.

Нагадаємо, що раніше на Луганщині терористи поранили прикордонника і роззброїли міліціонерів у райвідділі

Кореспондент ТСН Світлана Федчун.

На Луганщині пройшла кривава доба

На Луганщині пройшла кривава доба

Повʼязані теми:

Наступна публікація