Криваві аварії українських "мажорів": смерть регіонала на Lamborghini та ДТП пасерба Фірташа

Криваві аварії українських "мажорів": смерть регіонала на Lamborghini та ДТП пасерба Фірташа

Фото: facebook.com

Дорожні пригоди VIP-водіїв часто мали летальні наслідки.   

Протягом останніх років українські політики, чиновники, зірки та рідні багатіїв неодноразово ставали учасниками смертельних ДТП.

ТСН.ua зробив добірку найгучніших дорожніх аварій, які сталися із відомими людьми.

16 вересня 2008 року в районі залізничного вокзалу Сімферополя син депутата міськради Віталій Файнгольд за кермом Bentley Continental зіткнувся із мотоциклом. Внаслідок аварії загинула дівчина, що керувала байком Suzuki – Ганна Мішуткіна. Експерти встановили, що Bentley мчав на швидкості 171 кілометр на годину. Залізничний райсуд Сімферополя в листопаді 2009 року визнав Файнгольда винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху та засудив до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортом на три роки, звільнивши його від покарання з випробувальним терміном два роки. Згодом районний суд звільнив винуватця ДТП від кримінальної відповідальності на підставі Закону України "Про амністію в 2011 році" у зв'язку з наявністю у нього інвалідності другої групи. Файнгольд вийшов на волю за півмільйона гривень.

Винуватцем ДТП став син депутата Віталій Файнгольд

5 листопада 2009 року на виїзді з села Чапаївка під Києвом позашляховик Mitsubishi Pajero, за кермом якого був колишній мер Києва Олександр Омельченко, на смерть збив пішохода - будівельника Олександра Карпінського. МВС порушило кримінальну справу за фактом вказаного ДТП. Тодішній глава МВС Юрій Луценко заявляв, що Омельченко під час керування автомобілем перебував у тверезому стані, а його машина рухалася із дозволеною швидкістю близько 70 км/год. У червні 2010 слідчі столичної міліції заявили, що не виявили складу злочину у діях Омельченка і справу проти нього закрили.

Омельченко збив людину

У жовтні 2010 року син екс-прокурора Жовтневого району Дніпропетровська Дмитро Рудь за кермом джипа збив на смерть трьох жінок і втік з місця події, але незабаром був затриманий. Хортицький суд Запоріжжя засудив Рудя до 5 років позбавлення волі. Прокуратура оскаржила це рішення і подала апеляцію. Проте дніпропетровський "мажор" не з'являвся на засідання суду тричі поспіль. У квітні 2012 сину екс-прокурора "накинули" рік в'язниці, засудивши його до 6 років позбавлення волі.

Син прокурора збив трьох жінок у Дніпропетровську

Син прокурора збив трьох жінок у Дніпропетровську

17 квітня 2011 року на столичній вулиці Заболотного сталася ДТП за участю депутата від "Партії регіонів" Миколи Лісіна. Політик, керуючи Lamborghini, з невідомих причин вилетів на бордюр, авто в'їхало у рекламну конструкцію біля АЗС. Внаслідок аварії загинув сам Лісін. За даними ЗМІ, в той час на Заболотного були автомобільні перегони, в яких міг брати участь Лісін. Правоохоронці та колеги загиблого таку версію заперечували. Депутатові було 46 років, в нього залишилися дружина і четверо синів.

Слідчі з'ясовують причину смерті Миколи Лісіна

Слідчі з'ясовують причину смерті Миколи Лісіна

26 липня 2015 року на 320-му кілометрі автодороги "Київ-Харків" сталася резонансна аварія за участю водія глави Конституційного суду України Юрія Бауліна. Легковик Toyota Camry на швидкості зіткнувся із автомобілем Nissan. Жертвами аварії стали троє людей - водій авто Nissan та двоє його пасажирів, серед яких 12-річна дитина. Поранення отримали також Баулін та його водій. Глава Конституційного суду потрапив до реанімації, а його водій згодом помер у лікарні від отриманих травм. Глава МВС Арсен Аваков пообіцяв провести об'єктивне слідство за фактом смертельної аварії. За попередніми висновками експертів, ДТП сталася саме з вини водія Бауліна. ЗМІ писали, що після зіткнення на спідометрі авто глави суду була швидкість 100 кілометрів на годину, а легковик мчав зустрічною смугою.

Голова Конституційного суду України потрапив у ДТП на Полтавщині

Голова Конституційного суду України потрапив у ДТП на Полтавщині

У ніч на 29 вересня 2015 року столична поліція затримала колишнього пасерба українського олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського за кермом Porsche Cayenne. Радник міністра МВС Антон Геращенко заявляв, що Калиновський не мав при собі документів. У столичній поліції припустили, що молодик міг перебувати у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, однак тест на драгері він проходити відмовився.

Калиновського оголосили в міжнародний розшук після того, як він зник із приватної клініки, де лікувався після ДТП. Калиновський ще у травні 2007 році на спортивному "BMW" на величезній швидкості врізався у припарковані "Жигулі". В результаті аварії загинув прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський.

У Києві затримали Сергія Калиновського, пасинка олігарха Дмитра Фірташа

У Києві затримали Сергія Калиновського, пасинка олігарха Дмитра Фірташа

27 грудня 2012 року композитор та продюсер Костянтин Меладзе збив на смерть жінку. Аварія сталася вночі на тридцять другому кілометрі траси Київ – Обухів. Під колеса "Лексуса" Меладзе потрапила 30-річна мешканка селища Козин Київської області, яке йшла пішохідним переходом. Жінка загинула на місці. Меладзе не став заперечувати своєї вини у ДТП, проте розслідування затягували. Меладзе проходив у справі як свідок. Чотири місяці від моменту аварії тривали експертні дослідження. Проте й самі родичі загиблої не мали претензій до Меладзе, а він взяв на утримання двох дітей померлої жінки по досягненню ними повноліття. У липні 2013 року справу щодо смертельної ДТП з Меладзе закрили. Міліція не знайшла в діях композитора складу злочину. А експертизи показали, що він зробив все можливе, щоб уникнути ДТП.

Меладзе збив жінку / Фото: postironic.org

17 вересня 2015 року репера Сергія Ларькіна (Ларсона), який рухався на мотоциклі вулицею Урицького біля ТРЦ "Ультрамарин", на Cadillac Escalade збила терапевт і керівник клініки "Альтера" Ірина Скляренко.

Жінка не вийшла з машини і не надала першої допомоги постраждалому. Протягом дев'яти днів лікарі боролися за життя артиста, Ларсону зробили сім операцій. Через численні пошкодження внутрішніх органів серце музиканта не витримало. Ларсон помер 26 вересня.

Водійка Cadillac досі не вийшла на зв'язок із родиною артиста, а її адвокати обрали тактику замовчування. Спочатку слідство визначало Скляренко як свідка, однак наразі йдеться вже про обрання запобіжного захисту для неї у вигляді тримання під вартою. Адвокат покійного Ларькіна наполягає на визнанні вини лікарки за двома статтями: щодо ненадання допомоги постраждалій у ДТП особі та порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого.

Репер Ларсон загинув у ДТП

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація