Легенда 20 століття український літак "Антей" повернеться в небо у національних кольорах

Легенда 20 століття український літак "Антей" повернеться в небо у національних кольорах

Фото: uk.wikipedia.org

На "Антонові" взялися відновлювати транспортний Ан-22, який був здатен перевозити балістичні ракети.

На "Антонові" відновлюють "Антей", який був легендою XX століття, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Транспортний літак Ан-22 колись наводив страх на армії НАТО, бо міг перевозити балістичні ракети, а з часом постарішав і став просто трудягою. Однак тепер "Антей" повертається до життя.

Тому літаку, відновлювати якого взявся "Антонов", уже 42 роки. Він єдиний в Україні. За своє довге життя в небі літак облетів увесь світ і перевіз сотні тисяч тонн вантажів - від обладнання для нафтових родовищ до важкої бронетехніки. А ще встиг встановити 41 світовий авіаційний рекорд. Красива і дуже надійна машина, справжній мандрівник.

Легендарний літак "Антонов" повертається до життя

Легендарний літак "Антонов" повертається до життя

Два тижні, і ось бригада з 25 людей у білих комбінезонах, косинках і респіраторах почала наносити на літак ґрунт, потім лак. В самому кінці будуть сім видів фарби. Загалом майже тонна. Авіаційна дивовижа - саме ця тонна фарби зекономить потім десятки тон пального. Добре пофарбований сталевий птах летить краще. Регіна Шуленкова, яка керувала фарбуванням, зізналась, що сучасна "антонівська" ліврея їй дуже подобається.

"По-перше, красиво, національно. Ти приходиш, а він такий негарний, похмурий стоїть, а тут буквально за два тижні він стає красивий, бачиш результати своєї праці і отримуєш моральне задоволення", - розповіла відповідальний виконувач з фарбування літаків АН Регіна Шуленкова.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація