Лікарі не дають ніяких гарантій на вакцину від грипу, яку закликають купувати

Лікарі не дають ніяких гарантій на вакцину від грипу, яку закликають купувати

Українців закликають вакцинуватися від грипу

Від грипу радять вакцинуватися дітям, вагітним, людям похилого віку й тим, хто контактує з великою кількістю людей - продавцям, водіям, правоохоронцям.

У Міністерстві охорони здоров'я радять вакцинуватися, щоб вберегтися від смертельно небезпечних ускладнень, які може викликати грип, проте, не дають гарантії, що щеплена людина зовсім не захворіє, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

"Ніхто не дасть гарантії, що ви не захворієте взагалі, навіть грипом, якщо ви вакцинуєтесь. Вона в будь-якому випадку попереджає важкі форми грипу. Вакцинована людина не захворіє важкою, смертельно небезпечною для нього хворобою, особливо якщо мова йде про групи ризику", - зауважила головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

Від грипу радять вакцинуватися особливо тим, хто в групі ризику: дітям, вагітним, людям похилого віку й тим, хто контактує з великою кількістю людей – продавцям, водіям, правоохоронцям.

Зазначимо, що торік від грипу в Україні померло близько ста людей. А на часі недужих на грип та гострі респіраторні захворювання в Україні, проти минулого тижня, побільшало. Злягли понад 44 тис. людей. Але для нинішнього періоду - це норма, запевняють у МОЗ. У жодному з регіонів епідпоріг захворюваності не перевищено.

Цього року Україну накриє дві хвилі грипу, передбачають лікарі. Масово хворітимуть наприкінці грудня і на початку березня. Серед трьох штамів грипу, які ходитимуть Україною, буде новий типу В "Массачусетс". Циркулюватимуть також штами типу А – "Каліфорнія" та "Вікторія".

Нагадаємо, редакція ТСН-Тижня почала експеримент зі щепленнями, щоб виявити його користь і небезпеки. Слідкуйте за перебігом експерименту в ефірі ТСН.Тиждень щонеділі о 19:30.

Україною поширюється епідемія ОРЗ та грипу

Україною поширюється епідемія ОРЗ та грипу

Повʼязані теми:

Наступна публікація