Лікарі просять донорської крові для матері померлого в Києві 6-річного хлопчика

Лікарі просять донорської крові для матері померлого в Києві 6-річного хлопчика

Постраждалу від пожежі жінку намагаються врятувати в Києві.

Вранці у столичній лікарні помер 6-річний хлопчик Сашко, якого минулого тижня доправили з Одеси із 70% опіків тіла. Разом із ним привезли матір, життя якої досі в небезпеці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лікарі констатували наростання серцево-судинної недостатності та проблем із диханням і нирками, що призвели до смерті дитини. Спроби врятувати пацієнта не дали результату, тепер його тіло досліджуватимуть фахівці судово-медичної експертизи. Поки що жоден родич не зголосився забрати та поховати дитину, тож цим, найвірогідніше, опікуватимуться місцеві чиновники на Одещині.

Жоден родич поки не зголосився забрати тіло 6-річного хлопчика, який загинув під час пожежі

Жоден родич поки не зголосився забрати тіло 6-річного хлопчика, який загинув під час пожежі

У столичному опіковому центрі залишається мама хлопчика Віра Красевич. У неї пошкоджено 65% шкіри, стан дуже тяжкий. Медики кажуть, що жінці необхідна донорська кров. "Максимально робимо так, щоби зняти інфекційне навантаження на ці рани. На цей час результати не дають повну надію на одужання. Якщо вдасться їй провести хоча б початкове оперативне лікування по видаленню некротичних тканин – це буде передумовою її можливого одужання", - обережні в прогнозах лікарі.

Остання постраждала, 4-річна дівчинка, залишається в реанімації в Одесі. В неї обпечено 40% шкіри, стан дитини стабілізувався. Медики кажуть, що вона житиме, але попереду дуже тривале лікування, багато пластичних операцій і пересадок шкіри. Мета – допомогти дитині не стати повним інвалідом.

Трагедія сталася в ніч проти 13 січня, коли після сварки з дружиною батько дітей розлив бензин у хаті. Слідчі підозрюють, що саме він і підпалив суміш, хоча чоловік каже, що рідина зайнялася випадково вже після того, як він вийшов із хати. За рішенням Вікнянського райсуду підозрюваний уже знаходиться під домашнім арештом. У прокуратурі його дії кваліфікують як умисне вбивство і вимагатимуть в апеляційному суді взяти чоловіка під варту.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація