Лікарська ковбаса "святкує" 80-річчя

Лікарську ковбасу почали виготовляти 80 років тому
Рецептуру ковбаси розробляли для відновлення здоров'я громадян, підірваного громадянською війною та царатом.

Лікарська ковбаса - цьогорічна ювілярка. 80 років тому, 1936-го, вона вперше з'явилася на прилавках. Назва "Лікарська" - не випадкова, рецептуру розробляли для відновлення здоров'я громадян, підірваного громадянською війною та царатом. Спочатку її ледь не прописував лікар, а до складу ковбаси не увійшов перець - як подразнювач шлунка.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Делікатес дитинства тих, кому за 40, розробляли як дієтичний продукт для відновлення здоров'я громадян і рецепт, нібито, затверджував безпосередньо народний комісаріат охорони здоров'я.

Читайте також: В Україні скасували майже 13 тисяч ГОСТів. Що це означає для споживачів

Лікарську ковбасу, за якою частина населення досі так ностальгійно зітхає, почали виготовляти лише після закупки технології та обладнання в американців. А загалом лікарська ковбаса - це радянський варіант італійської мартадели.

Більше подробиць, а також як приготувати лікарську ковбасу в домашніх умовах, дивіться в сюжеті Валентини Доброти.

Лікарська ковбаса цьогоріч святкує 80 річницю

ТСН. 19:30 5 січня, 20:16
1936 року вона вперше з’явилася на прилавках. Назва лікарська не випадкова, рецептуру розробляли для відновлення здоров’я громадян, підірваного громадянською війною та царським деспотизмом. Спочатку її ледь не прописував лікар, а до складу ковбаси не увійшов перець як подразнював шлунка. 

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН.ua / ОЛ
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції