Лінія фронту на Донбасі спалахнула від шалених обстрілів бойовиків. Мапа АТО

Лінія фронту на Донбасі спалахнула від шалених обстрілів бойовиків. Мапа АТО

Обстріли в зоні АТО ведуться по всій лінії фронту / Фото: fc-inter.net

Найманці не полишають спроб прориву на нові території.

В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі спостерігається суттєве пожвавлення обстрілів з боку бойовиків.

Згідно із мапою АТО, яку оприлюднила Рада нацбезпеки і оборони України, обстріли ведуться по всій лінії фронту.

Бойовики не полишають спроб прориву на нові території Луганської та Донецької областей. Зокрема, на Луганщині непроста ситуація склалася навколо міста Щастя, в якому розташована важлива для регіону ТЕС. Зокрема, сьогодні координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook зазначив, що в цьому районі спостерігається накопичення сил супротивника. Сюди прибула змішана батальйонно-тактична група російської армії. У складі групи - до 50 одиниць бронетехніки, включно з танками.

Також зафіксовано перекидання на північ Луганської області невеликих тактичних груп російських повітрянодесантних військ чисельністю до роти. Слід зазначити, що вогонь вівся і в Слов'яносербському районі, де українські силовики споруджують через Сіверський Донець переправи.

Крім того, бойовики за підтримки військових РФ вели обстріли сил АТО в районі Чорнухиного неподалік Дебальцевого. Тут вже протягом кількох місяців триває напружена ситуація, адже банди хочуть взяти під контроль Дебальцеве – важливий транспортний вузол між Донеччиною і Луганщиною.

Бойовики змінюють тактику. Так, вони менше ведуть обстріли, а частіше намагаються атакувати позиції українських військових. Як пише Тимчук, мета наступальних дій - прорив оборони українських військ з виходом на південно-західний напрямок, але атаки противника відбиваються.

Мапа АТО станом на 6 листопада / Фото: mediarnbo.org

Гірша ситуація в Донецькій області. Тут за добу зафіксовано кілька десятків обстрілів. "Російсько-терористичні війська активно обстрілювали позиції українських військ поблизу Чорнухиного (чотири обстріли), Золотого, Вуглегірська, Авдіївки, Пісків (по три обстріли). Також було зафіксовано прибуття в Київський район Донецька артилерійської групи російсько-терористичних військ. У складі артгрупи до 12 одиниць 122-мм гаубиць Д-30 і 152-мм гаубиць "Мста-Б"", - зазначив експерт.

Дмитро Тимчук уточнює також, що гарматні розрахунки укомплектовані російськими фахівцями. На марші до місця призначення артгрупа прикривалася підрозділом місцевих бойовиків.

Бойовики не полишають спроб штурмувати позиції українських військових і в районі Донецького аеропорту. Так, в селищі Піски сталися бойові зіткнення між українськими військами і диверсантами противника. При цьому одну групу вдалось знищити, ще дві були розбиті, кілька бойовиків знищені.

Нагадаємо, вчора була обстріляна одна зі шкіл Донецька, внаслідок цього троє дітей загинуло, ще кілька поранено. В українському МЗС уже показали детальну схему, яка доводить, що обстріл вели з боку Макіївки, в якій орудують банди і військові РФ.

Як повідомили в РНБО, на відрізку між Волновахою та Маріуполем бойовики обстріляли позиції сил АТО біля Старогнатівки, Новоласпи, Гранітного. Одна з диверсійно-розвідувальних груп знищена вогнем українських військ, двоє важко поранених бойовиків захоплено в полон.

Раніше повідомлялося, що під Дебальцевим атакують "казаки", а до Щастя стягують військових РФ з танками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація