Літак-гігант "Мрію" у Празі зустріли натовпи витріщак

Літак-гігант "Мрію" у Празі зустріли натовпи витріщак

Фото: Reuters

Українське судно вчергове забезпечило фурор своєю появою в аеропорті.

Найбільший у світі літак "Мрія" в комерційний рейс із Чехії до Австралії повів командир екіпажу АН-225 Дмитро Антонов. Машину у півтисячі тон він вивів на злітну смугу рідного аеропорту Гостомеля та легко підняв у повітря, там зробив крутий віраж і взяв курс на Прагу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Чехії має бути завантажено генератор вагою 135 тонн. А поки що величезне черево літак порожнє – хоч бігай в середині.

Про авіаційні рекорди "Мрії" можна говорити хоч цілий день. Вона може перевезти хоч ціле село на край світу.

Ще на підльоті видно – усі пагорби навколо Празького аеропорту окуповані місцевими гаволовами. Люди з самого ранку чекають прильоту найбільшого літака у світі. Навіть працівники аеропорту вишиковуються ледь не в черги, щоб сфотографувати красуню "Мрію".

"Дуже приємно бачити, коли заходиш на посадку, натовпи людей на підльоті та вже в аеропорту. Приємно, що українські літаки користуються популярністю", - розповів командир екіпажу.

Чехи розмірами літака приголомшені. "Він величезний. І симпатичний", - каже співробітник аеропорта Праги Мартіна Осакуа.

Дорога до Австралії далека, але сам переліт пілоти не вважають важким. По дорозі будуть зупинки. Найдовший відрізок – менше восьми годин польоту. Дрібниці, запевняє другий пілот літака.

"З Фолклендських островів до Канади в нас було 17 годин перельоту. Тому сім годин – це не дуже тяжко", - пояснює Сергій Цівак.

Як уже повідомлялося, через Прагу завантажений літак прямуватиме в австралійське місто Перт. Туди "Мрія" прибуде 15 травня. В аеропорту буде облаштований глядацький майданчик для всіх охочих побачити приземлення українського літака.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

У перше в цьому році відрядження вирушив український літак "Мрія"

У перше в цьому році відрядження вирушив український літак "Мрія"

Повʼязані теми:

Наступна публікація