Літній відпочинок в Україні. Скільки коштуватиме та куди краще поїхати

Літній відпочинок в Україні. Скільки коштуватиме та куди краще поїхати

Фото: han-tengry.mk.ua

"Сніданок" порахував вартість літнього відпочинку для українців, які не збираються виїжджати за кордон.

Цього літа у всіх курортних місцях України очікують на справжній бум. Тому краще планувати свій відпочинок вже зараз, поки є з чого вибирати, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Наприклад, на Херсонщині у Залізному порту вартість номерів у найближчих до берега Чорного моря готелях з усіма вигодами коливається від 250 до 500 з людини без харчування, і це не межа.

Водночас відпочинок у дерев'яних будиночках без зручностей, але із холодильником та газовою плитою буде набагато дешевшим – від 100 гривень за людину.

У приватному секторі відпочинок коштуватиме ще менше. За кімнату без вигод просять 70-80 гривень із людини, а кухня, душ та туалет розташовані на подвір'ї.

На Азовському морі відпочинок значно дешевший, до того ж вільних місць – повно. Найдешевший варіант – приватний сектор у Бердянську. Тут кімнати хоч і маленькі, але охайні, проте зручності та кухня – на вулиці. За такі умови доведеться віддати 40-50 грн із людини. Найбільше коштує кімната на чотирьох у будинку, де живе господиня, - 60 гривень із людини, адже тут є і пральна машинка, і ванна. Це, звичайно, не перша лінія, але до моря недалеко, "5-7 хвилин вальсом".

Ще один варіант відпочинку - на Волині поблизу озера Світязь. Тут на відпочивальників чекають три десятки заповідних озер із джерельною водою, насиченою сріблом та гліцерином, первісні ліси з грибами-ягодами та риболовля. Біля Світязя найпростіші дерев'яні будинки коштуватимуть від 70 гривень за ліжкомісце, комфортабельні - з каналізацією, кондиціонером, інтернетом та іншими цивілізаційними зручностями - 500-600 гривень за номер, але без харчування.

Також на туристів чекають у приватних садибах – вартість місця із літнім душем та зручностями на подвір'ї становить від 60 гривень. Є також варіанти класу люкс за 500 гривень на добу.

"Сніданок" порахував вартість літнього відпочинку в Україні

"Сніданок" порахував вартість літнього відпочинку в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація