Лозовий повідомив про напад на його автомобіль, у якому перебував комбат "Батя"

Лозовий повідомив про напад на його автомобіль, у якому перебував комбат "Батя"

У машині на момент нападу перебували п'ять людей.

Народний депутат України Андрій Лозовий повідомив про напад на свій автомобіль, в якому передував звільнений з-під варти командир батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт з позивним "Батя".

За його словами, нападники порізали колеса та пом'яли кузов автівки.

На момент нападу, окрім Лихоліта, у машині перебували його дружина, нардеп Лозовий, його помічник та депутат Ігор Мосійчук.

Андрій Лозовий заявив, що групу з приблизно 15 нападників очолював Олександр Бабич, відомий як "Бульдозер". Мосійчук у свою чергу написав, що замовником нападу був колишній командир "Айдару" і теперішній нардеп Сергій Мельничук.

Лозовий зазначив, що збирається написати заяву у поліцію.

Захист Лихоліта домігся, щоб Апеляційний суд переглянув рішення Печерського суду

Захист Лихоліта домігся, щоб Апеляційний суд переглянув рішення Печерського суду

Нагадаємо, 2 липня стало відомо про затримання одного із засновників батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта із позивним "Батя" і "айдарівця" Романа Романича ("Рубіж"). Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці Валентина Лихоліта. Після винесення ухвали у залі суду виникли сутички, народні депутати та громадські активісти заблокували вивезення до в'язниці "айдарівця".

Після того більше тисячі активістів заблокували рух Хрещатиком і почали погрожувати "третім Майданом", якщо "Батю" не відпустять.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко після цього заявив, що не згоден з мірою запобіжного заходу у вигляді арешту. Він особисто приїхав на засідання суду, щоб підтримати зміну запобіжного заходу. 

Врешті Апеляційний суд задовольнив прохання адвокатів Валентина Лихоліта про зміну запобіжного заходу. Легендарному "Баті" дозволено перебувати на волі.

Лихоліту закидають організацію озброєної банди, викрадання людей та заволодінням їхнім майном. Комбат усі обвинувачення відкидає. Він певен, що справу проти нього замовив попередній командир батальйону та нинішній народний депутат Сергій Мельничук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація