Луценко призначив прокурором Києва екс-заступника Шокіна

Луценко призначив прокурором Києва екс-заступника Шокіна

Роман Говда / Фото: Політрада

На посаду призначено Романа Говду.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу столичної прокуратури нового керівника – ним став Роман Говда, який лише у березні поточного року писав заяву про звільнення з посади заступника Генпрокурора. Про призначення повідомляє прес-служба ГПУ.

У березні саме Луценко просив Говду, а також Олега Заліска та Юрія Севрука писати заяви про звільнення.

Генпрокурор закликав нового очільника столичної прокуратури рішуче боротись з критичним рівень злочинності. Також Луценко окреслив серед першочергових завдань проведення ретельного перегляду усіх існуючих і закритих кримінальних проваджень, які стосуються діяльності попередньої міської влади та перевірку діяльності всіх комунальних підприємств міста.

Під час свого виступу Юрій Луценко нагадав про початок перевірки прокурорів на доброчесність.

"Я захищатиму кожного чесного прокурора, але не тих, хто хоче займатися тут бізнесом чи має незадеклароване майно. Такі прокурори мають звільнити місце для тих, хто не має таких зауважень", - наголосив Генеральний прокурор України.

На представленні був присутнім мер Києва Віталій Кличко.

Роман Говда почав прокурорську кар'єру у Житомирській області. З 2010 року обіймав різні посади у апараті ГПУ, а згодом був призначений тодішнім головним прокурором країни Віктором Шокіним головою прокуратури Одеської області, де пропрацював до середини вересня 2015 року. Після одеську прокуратуру очолив Давід Сакварелідзе, а Говда перейшов на посаду сьомого заступника Шокіна. Також кандидатуру Говди розглядали на посаду головного антикорупційного прокурора.

Місце головного прокурора Києва було вакантним з березня 2015 року, коли згідно із законом про очищення владу було звільнено з посади Сергія Юлдашева.

Юрій Луценко попросив піти за власним бажанням трьох заступників генпрокурора

Юрій Луценко попросив піти за власним бажанням трьох заступників генпрокурора

Повʼязані теми:

Наступна публікація