Луценко вирішив повністю "обезголовити" прокуратуру Рівненської області

Луценко вирішив повністю "обезголовити" прокуратуру Рівненської області

Фото: УНІАН

Прокурор буде відсторонений від своїх обов'язків.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір повністю змінити керівництво прокуратури Рівненської області після резонансних затримань у "бурштиновій справі". Але спершу він відсторонить від виконання посадових обов'язків прокурора області Анатолія Ковальчука.

"Моїм рішенням, яке я підпишу сьогодні вночі, повернув в столицю, прокурор області буде відсторонений від займаної посади. Буде призначений виконуючий обов'язки, а потім, з великою впевненістю можу сказати, що в області буде призначений тотально новий керівний склад прокуратури", - сказав Луценко на брифінгу у Рівному в понеділок.

Нагадаємо, що на території Рівненської області відбувається операція "Бурштин", в якій задіяні 300 оперативників МВС та СБУ, тривають 123 обшуки квартир та місць роботи підозрюваних у створенні злочинного угрупування.

В організації незаконного видобутку бурштину підозрюються 32 людини, наразі затримано чотирьох людей, у тому числі діючий заступник прокурора Рівненської області, який очолював злочинне угрупування. Його головними помічниками були керівник та співробітник структурного підрозділу обласного управління СБУ.
До групи також входили начальник внутрішньої безпеки обласної поліції та його підлеглий, діючі та колишні працівники поліції, голови двох райдержадміністрацій, два керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету.

Повʼязані теми:

Наступна публікація