Луценко заявив, що попередив главу НАБУ про обшук

Луценко заявив, що попередив главу НАБУ про обшук

Фото: Reuters

НАБУ могло прослуховувати не причетну до розслідування особу, стверджують у ГПУ.

Національне бюро України могло прослуховувати телефон особи, яка не має стосунку до кримінального провадження. Про це заявив на брифінгу генпрокурор України Юрій Луценко.

За словами Луценка, він попередив главу НАБУ про те, що збираються провести обшук.

Також зазначається, що як такого обшуку не знадобилось, оскільки директор Бюро сам віддав слідчим документи, які просила ГПУ.

Луценко не розкрив прізвища особи, яку прослуховували. Проте зазначив, що це не чиновник. За словами генпрокурора, необхідна перевірка – чи розумів детектив НАБУ, коли подавав прохання про прослуховування до СБУ, що абонент не має стосунку до справи. В разі необхідності обшук проведуть й в СБУ, наголосив Луценко.

5 серпня близько 12 години до НАБУ прийшли слідчі ГПУ з метою провести обшук. Приводом обшуку стало кримінальне провадження, відкрите у квітні поточного року, за яким Бюро підозрюється у незаконному прослуховуванні телефону, особа абонента не уточнюється. У НАБУ стверджують, що самостійно не прослуховували розмов, оскільки не мають відповідних потужностей. За прослуховуванням вони звертаються до СБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація