Луганський завод перевезли у Чувашію разом із робітниками

Луганський завод перевезли у Чувашію разом із робітниками

Луганський машинобудівний завод переїжджає під Чебоксари / Фото: vesti.ru

Машинобудівний завод облаштовують на невеликому складі за п'ять кілометрів від Чебоксар.

Луганський завод "Луганський машинобудівник-43" переїжджає у Чувашію, пише російське видання Вести.ру з посиланням на керівників підприємства.

Рішення про перенесення виробництва в Росію керівництво підприємства прийняло начебто після того, як цехи були практично повністю зруйновані у результаті артобстрілів.

12 років компанія з Луганська працювала в основному на російський ринок, тому й евакуюватися разом з колективом та обладнанням власники бізнесу вирішили в Росію, пояснили керівники.

"Ми проїхали по Ростовській області, відвідали шість підприємств, але там дуже багато біженців. Тоді вирішено було їхати в центр Росії, у глибинку, тим більше, тут були знайомі", - розповів технічний консультант евакуйованого підприємства Микола Друзєв.

23 луганські сім'ї робітників переїхали у Чувашію майже місяць тому. Керівники підприємства зняли для них квартири і купили невеликий склад за п'ять кілометрів від Чебоксар. Колишні господарі зараз вивозять звідти металобрухт, а нові вже почали монтувати обладнання. Щоправда, половина верстатів застрягла на митному складі у російському Донецьку.

На даний момент оформляються документи на реєстрацію нової компанії.

Як повідомляли раніше в прес-центрі АТО, "гумконвой" РФ пограбував стратегічні заводи України. Було встановлено, що білі вантажівки під виглядом гуманітарної місії" вивезли з однієї з філій заводу "Мотор Січ" обладнання, яке виробляється тільки в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація