Львів може опинитися у сміттєвій пастці після закриття Грибовицького полігону

Львів може опинитися у сміттєвій пастці після закриття Грибовицького полігону

Фото: УНІАН

Місто не має адекватного потребам і кількості населення сміттєзвалища.

Грибовицький полігон кілька днів не приймає відходів. Тепер його рішенням місцевої влади закрили назавжди, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ще вранці львів'яни викладали у соцмережах фото переповнених смітників. До опівдня сміття у Львові помітно поменшало.

Львів'янин Сергій Лебедко каже, про прохання міської влади не виносити непотріб який не псується, не чув. "Якщо так не будемо виносити, то де ми будемо складати? Влада нехай вирішує те питання. З тим сміттєзвалищем вже не перший рік так, рано чи пізно то бомба уповільненої дії", - каже він.

Ірина — продавець крамниці продуктів, яка розташована неподалік смітників. Жінка сподівається, що відходи з цих контейнерів, вивезуть. "Буде запах стояти божевільний. Буде йти інфекція, антисанітарія, незручності для жителів", - пояснила вона.

Мер Львова Андрій Садовий запевняє, що проблем із вивозом сміття немає. Львівські відходи, мовляв, погодилися приймати в сусідніх містах. "Жодної загрози для міста я не бачу, якщо не буде якихось надзвичайних, спеціально створених провокацій. До цього треба бути готовим. На сьогодні сміття вивозиться, проблем немає", - запевнив градоначальник.

Грибовицький полігон закрили назавжди

Грибовицький полігон закрили назавжди

Спершу з'явилася інформація, що львівське сміття вивозять до Нового Роздолу. Але там люди збунтувалися. "Кілька машин завозили, це є підтверджена інформація. Близько чотирьох автомобілів – це те, що зафіксовано. Десь близько ста кубів сміття було завезено", - розповів депутат Новороздільської міської ради Анатолій Шалаєв.

На звалищі тепер чергують місцеві жителі. А до мера Нового Роздолу прийшла делегація з вимогою не приймати сміття зі Львова. "Я готовий пожертвувати посадою міського голови, тільки щоб того не відбулося у нашому місті. Зробимо усе для того, щоб львівського сміття, саме львівського, не було", - запевнив мер Андрій Мелешко.

Пізніше з'явилася інформація, що сміття прийматимуть у Радехові. Тамтешній мер визнає – дозвіл на прийом відходів зі Львова дав. Але лише на три дні.

Куди потім возитимуть сміття - не відомо . Грибовицьке сміттєзвалище, де сталася трагедія, закрили назавжди. Тамтешня сільрада проголосувала за це фактично одностайно. Керувалися постановою про закриття звалища, яку головний санітарний лікар Львівщини підписав ще 12 років тому. Жителі Грибовичів пообіцяли не пропускати на звалище більше жодного сміттєвоза.

Кореспондент ТСН Степан Грицюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація