Львів обігнав Київ у рейтингу найкомфортніших міст. Інфографіка

Львів обігнав Київ у рейтингу найкомфортніших міст. Інфографіка

Фото: Getty Images

Серед першої десятки найбільше міст із Західної України. 

Український журнал "Фокус" оприлюднив рейтинг найкомфортніших міст України. Переможцем у списку став Львів, який відірвався від Києва майже на шість балів і отримав показник у 69,4. 

До недоліків міста зараховують дороге житло, невисокі зарплати, затори і дефіцит парковок. Головні  переваги Львова – низький рівень злочинності, розвинена інфраструктура та відсутність складнощів із пошуком роботи.

Київ із 63,6 бала посів друге місце. Вадами життя у столиці вважають дороге житло та високі ціни, затори та високий рівень злочинності. Серед плюсів – високі зарплати та можливості знайти роботу, а також велика кількість міжміських сполучень.

Замкнув першу трійку із 61,6 бала Хмельницький. Тут - приємні ціни на продукти та одяг та висока інвестиційна привабливість. Недоліками вважаються низькі зарплати, поганий стан доріг та забрудненість Південного Бугу.

Також до першої десятки потрапили Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Харків та Рівне.

Під час складання рейтингу враховувалися економічний та екологічний фактори, безпека проживання, розвиток інфраструктури та громадська думка. До рейтингу не потрапили тимчасово окуповані Луганськ і Донецьк, а також Автономна республіка Крим.

Подробиці дивіться в інфографіці ТСН.ua.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація