Львів очищений від сміття, котре утилізують невідомо куди

Львів очищений від сміття, котре утилізують невідомо куди

Фото: ДСНС

Мер вимагає допомоги від держави, президент закликає не робити з того політику.

Ситуація з вивозом сміття у Львові налагоджена. Завалів і переповнених баків у районах міста немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Вивозять вчасно, якихось куп сміття немає, а взагалі-то я вважаю, що за десять років цю проблему уже могли би вирішити. Тобто, міськрада, мер Львова. Було достатньо часу, щоби такі події, які відбулися, не мали місця", - вважає львів'янин Ігор Кривець.

Наразі місто чисте – це визнає і сам міський голова Андрій Садовий. Але його насторожує тенденція – спершу сусідні міста погодилися прийняти у себе львівське сміття, а тепер відмовляються. Впливу на них мер не має, відтак просить втрутитися у ситуацію державу.

"Я очікую на розмову з президентом України. Не можна тримати мільйонне місто, знаєте, в стороні, нехай діється Божа воля. Тим більше, коли з районних адміністрацій ідуть дзвінки міським головам – не приймайте сміття зі Львова. Що це за солідарність? Ми ж сплачуємо податки, і багато грошей йдуть до державного бюджету. Ми вимагаємо, щоб держава застосувала свої дії", - заявив мер.

За повідомленням прес-служби президента, очікувана розмова між Садовим і Порошенком уже відбулася. В ній глава держави закликав не політизувати проблему. При цьому президент пообіцяв повне сприяння Львову з боку центральних органів влади. Однак, про яку саме підтримку йдеться, не уточнюється.

Кореспондент ТСН Степан Грицюк

Мер Львова попросив оголосити місто та кілька сіл зоною надзвичайної екологічної ситуації

Мер Львова попросив оголосити місто та кілька сіл зоною надзвичайної екологічної ситуації

Повʼязані теми:

Наступна публікація