Львів та Херсон планують з'єднати сучасною дорогою

Львів та Херсон планують з'єднати сучасною дорогою

Фото: УНІАН

Будівництво має розпочатися в наступному році.

Міністерство інфраструктури України планує в наступному році почати будівництво сучасної автодороги "Львів-Херсон".

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає "5 канал".

Так, будівництво нової автомагістралі для поліпшення умов транзиту між одеським напрямком і Євросоюзом має початися в 2017 році.

"Це повністю відповідає новій ситуації, в якій опинилася Україна з транзитом, коли у нас припинився транзит з Росією фактично та йде зараз з наших південних портів у західну Європу, в Євросоюз. Саме для цього й будується ця дорога", – заявив Омелян.

Окрім цього, міністр зазначив, що в цьому році на ремонт доріг є 19 млрд грн. Цього достатньо, аби відремонтувати 1000-2000 км доріг, а це 60% по всій країні. Омелян також розповів про проведені в 2016 році ремонти на дорогах України.

"Якщо нам вдасться отримати подвоєну суму, ту, що обіцяє прем'єр-міністр, ми зможемо почати системне будівництво в Україні", - додав він.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян проінспектував хід ремонтних робіт. Згідно з повідомленням, на Львівщині порівняно з іншими областями ефективно використовують кошти на ремонт дорігГолова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що вартість виконаних робіт складатиме близько 400 мільйонів, а ремонт доріг планують завершити вже в жовтні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація