Львів'яни кличуть у гості студентів зі Сходу, щоб розвінчати міф про "бандерівців"

Львів'яни кличуть у гості студентів зі Сходу, щоб розвінчати міф про "бандерівців"

Студентів запросили на уікенд до Львова

До міста Лева вже завітало близько 100 юнаків та дівчат.

У Львові стартували акція гостинності, метою якої є подолання стереотипів в українському суспільстві про нібито недоброзичливе ставлення до вихідців зі Сходу та Півдня на Західній Україні,  йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Для початку львів'яни запросили відвідати місто студентів зі Сходу країни. В рамках акції мешканці міста забезпечують своїх гостей всім необхідним: від житла та їжі до організації екскурсій. Єдине, що вимагається від гостей зі східних областей, придбати собі залізничного квитка.  

Цього вікенду до Львова завітали близько ста студентів із Донецька, Маріуполя та інших міст.

Молоді люди розповідають, що в них самих немає жодних ілюзій з приводу міфічних "бандерівців", а от рідним та знайомим інколи доводиться пояснювати, що українці – скрізь однакові, тому страхатися ні за що.

"Це потрібно і для Східної України, і для Західної, щоб краще розумітися, щоб краще будувати свою державу. Ми бачимо, і ми розуміємо, що кожен, хто до нас їде, робить своєрідний подвиг, адже людина долає свій страх, вона їде на щось нове і щось нове обов'язково привезе додому", - розповіла одна з координаторів акції гостинності Юлія Гнатів.

Також в рамках акції, окрім екскурсій містом, запланована зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим, участь в квесті "Об'єднай Україну" та знайомство з галицькою кухнею.

Нагадаємо, що раніше у Києві та Львові проти дій свободівців влаштували флешмоб "Генпрокурор, вгамуй орлів".

Львівські студенти кличуть до себе в гості жителів Сходу

Львівські студенти кличуть до себе в гості жителів Сходу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація